2023. 09. 12., Kedd, 08:48

Fémkeresővel találták meg a kaposvári pár jegygyűrűjét Balatonbogláron - A felesége már válástól tartott

Már a házassága végétől tartott Niklai Ádám felesége, pedig még csak három hónapja mondta ki párjával a boldogító igent. A fiatalasszony ugyanis úgy tudta, a jegygyűrű elvesztése a babona szerint válást jelent, márpedig a karikagyűrű szőrén-szálán eltűnt a férje kezéről néhány nappal ezelőtt - írja a Blikk.

– Januárban komolyan megbetegedtem, akkor elég nehéz időszakot éltem meg, de ennek köszönhetem, hogy megismerkedtem a feleségemmel – kezdte mesélni Ádám, a Kaposmérő SE játékosa, aki kisvártatva megkérte a kedvese kezét, júniusban pedig össze is házasodtak.

A jegygyűrű akkor – annak rendje és módja szerint – fel is került mindkettejük ujjára, ám néhány nappal ezelőtt köddé vált.

– Balatonbogláron játszottunk a vízben, bementünk labdázni, aztán elindultunk haza – emlékezett vissza – Már a 67-es úton jártunk, amikor ránéztem a kezemre... és láttam, hogy a gyűrű eltűnt. 

Mihelyst hazaértünk, egyből elkezdtem fémkeresős szakértőket felkutatni, de az első nem vállalta, végül aztán eljutottam egy balatoni fémkeresőhöz. Ő azt mondta, ha be tudom határolni a helyet, ahol elveszhetett, van esély arra, hogy megtalálja

Ádám visszament a Balatonhoz, majd együtt kezdték el keresni a vízben az ékszert. Megmutatta, merre pancsoltak, a detektoros pedig nekiállt átvizsgálni a területet. Körülbelül 300 négyzetmétert átnéztek már, ám a gyűrűnek nem volt nyoma. Végül a férj – egyfajta utolsó reményként – elmondta, hogy egészen messze a parttól, már a bóják környékén is megfordultak, utoljára ott eshetett le a gyűrű.

Szinte hihetetlen módon, ott, az iszapban találták meg. Mondani sem kell, mekkora volt a boldogság és a megkönnyebbülés, pláne a feleség részéről. Ő ugyanis már hazafelé, a kocsiban elkezdett utánanézni, hogy a jegygyűrű elvesztése a hagyományok szerint azt jelenti, hamarosan a házasság is véget ér, ez pedig – érthető módon – nem szerepelt az ifjú házasok tervei között.

– A legnagyobb nehézség ilyenkor az, ha a tulajdonos nem emlékszik pontosan arra, hol hagyta el az ékszert – mondta Zoltán, aki a fémkeresőjével megtalálta a gyűrűt. – Ha nem tudjuk behatárolni, olyan, mintha tűt keresnénk a szénakazalban. Ebben az esetben viszont sikerült pontosan meghatározni a területet, ami nagy segítség volt.

A fémkereső mellett GPS-t is használt, hogy pontosan tudja, merre járt már és milyen területet vizsgált át. Derékig a vízben gázolva – ahogy mondja –, kaszáló mozdulatokkal kutatja át a területet, és ha pontos a leírás, bizony még egy gyűrűre is rálel.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: