A Borháló kaposvári üzletében több mint 300 bor mellett is megmondják, melyik a neked való!

2023. 09. 07., Csütörtök, 14:00

A Borháló kaposvári üzletében több mint 300 bor mellett is megmondják, melyik a neked való!

Az augusztus elejei újranyitás óta egyre több borkedvelő látogatja a Dél-Dunántúl egyetlen Borháló üzletét a kaposvári Rákóczi téren. Bognár Józsi, az új tulajdonos örül, hogy a régi ismerősök közül is egyre többeket lát viszont, azonban szeretné ha a környékbeli összes borkedvelőhöz eljutna a bolt híre. Mivel mi magunk is a minőségi gasztronómia hívei vagyunk, ez a bemutató cikk lett a közös keresztmetszet ebben a küldetésben.

Hogy el tudjátok helyezni fejben a Borhálót a hazai vinotékák térképén, beszédes adat, hogy a fővárosban 16! ilyen üzlet van. Országosan több mint 40 hellyel büszkélkedhet a hálózat, ami nemcsak az itthoni magas minőségi bort kedvelő vásárlószámot jelzi, de a Borháló sikerességét is.

Mint azt a bevezetőben is írtuk, a Baranya-Somogy-Tolna dél-dunántúli hármas egyetlen üzlete a kaposvári, így egyedül a somogyi megyeszékhelyen örülhetünk a Borháló kivételes szortimentjének.

Ez több mint 300 féle bort jelent néhány négyzetméteren az ország minden tájáról, de jópár külföldi különlegességet is találunk a polcokon. Ha azt gondoljátok, hogy ez a csodálatosan gazdag választék csak a hozzáértő borkedvelőknek szól, tévedtek! Épp ezzel a kínálattal és a személyes eladói segítséggel válik teljessé ennek az üzletnek a lényege.

Egy multival szemben itt egy átlagfogyasztó is megkapja azt a támogatást, ami egy ilyen borválaszték mellett szükséges. Ha tudod, hogy nagyjából milyen ízvilágot keresel, vagy milyen borokat kedvelsz, akkor bejössz hozzánk, elmondod milyen alkalomra vagy ételhez szeretnéd, mi pedig a tapasztalataink és a boros tanulmányaink alapján ajánlunk neked bort - foglalja össze József.

Kíváncsiak voltunk, hogy Rebeka, az üzletvezető mit ajánlana egy nyárvégi bográcsozáshoz, ezért fel is tettük neki a kérdést, melytől nem jött zavarba, kapásból mondta:

Egy könnyen az estébe nyúló bográcsozáshoz ezt a siller bort ajánlanám, ami már nem rosé, de nem is klasszikus vörösbor, a kettő között van félúton. Ez egy kékszőlőből készült bor, ami könnyed, de mégis tartalmasabb, fűszeresebb ízvilágú mint a rosé. Egy szeptemberi főzőcskézéshez ezt simán el tudom képzelni, de ez a könnyedebb kadarka is beleillene egy bográcsozós estébe.

A különlegesebb nedűk kedvelői is megtalálják itt a számításukat, hiszen a szinte végtelen számű kóstolásra váró tétel mellett mindig találni olyan palackokat, melyek csak a Borháló üzleteiben elérhető, exkluzív termékek. Ha valaki kikacsintana a hazai borvilágból, az jelenleg ausztrál, görög, francia és olasz borokkal ismerkedhet, de a legkiválóbb proseccok, égetett szeszek, whisky-k, rumok, pálinkák és sörök is megtalálhatóak a kínálatban.

A Borháló nemcsak kínálatával és a vásárlás mellé nyújtott asszisztenciájával különbözik a multiktól, de a boroknál nagyon is fontos tárolási gyakorlatával: az üzletben az év 365 napján folyamatos 22 Celsius-fokot biztosítanak

Küldetésük nem korlátozódik a minőségi borok értékesítésére, rendszeresen kapcsolódhattok hozzájuk minden hónap harmadik csütörtökén szervezett borszakköreiken vagy bórkóstolóikon.

Jó hír a SodaStream gépet használóknak, hogy a Borháló kaposvári üzlete SodaStream patron cserepontként is működik. Amennyiben kéritek a törzsvásárlói kártyát, hónapról-hónapra igénybe vehetitek az ezzel járó kedvezményeket is!

Mindenkinek ajánljuk a Borhálót, akik nem szeretnek multikban vásárolni, de kedvelik a minőségi borokat, a beszélgetést és a személyes tájékoztatást!

Borháló Kaposvár Facebook

borhalo.hu

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: