2023. 07. 28., Péntek, 09:03

Önbíráskodássá fajult a szállásdíj miatt kialakult vita Siófokon

A harmincas éveiben járó férfi– miután távozniuk kellett a szállásról - életveszélyes fenyegetésekkel akarta elérni, hogy a vendégháztulajdonos az általa követelt összeget fizesse neki vissza.

A férfi és felesége Horvátországba indultak nyaralni, amikor az autójuk Siófok közelében meghibásodott, ezért szállást kerestek a környéken, majd megállapodtak a vendégházat üzemeltető sértettel, hogy az éjszakát ők és a kutyájuk is ott tölthetik.

A szállás elfoglalása után azonban a vádlott kutyája hangosan ugatni kezdett, ezért a vádlott és egy másik vendég között szóváltás alakult ki. A vita miatt a sértett a helyszínre sietett, majd az ott tapasztaltak miatt felszólította az akkora már ittas állapotban lévő vádlottat és feleségét, hogy hagyják el a bérelt szobát.

Az agresszív férfi ekkor azt követelte a sértettől, hogy adjon át neki 100.000,-Ft-ot, mert annyit fizetett a szobáért

A sértett nem vitatta, hogy a férfinak a szállásdíj visszajár, azonban – mivel kevesebbet fizetett - a vádlott által megjelölt összeg visszaadására nem volt hajlandó.

A vádlott ezután a követelt összeg megszerzése érdekében agresszívan fellépve, megveréssel és megöléssel fenyegette meg a sértettet

Néhány perccel később a helyszínre érkeztek a rendőrök, akiknek a jelenlétében a sértett visszafizetett 40.000,-Ft-ot a vádlottnak. A vádlott ezután távozott, azonban nem hagyta annyiban a dolgot, és másfél órával később telefonon is megfenyegette a sértettet, hogy az általa jogosnak vélt további 60.000,-Ft-ot fizesse ki neki, erre azonban a sértett továbbra sem volt hajlandó. 

  

Az ügyészség a Siófoki Járásbíróságra benyújtott vádiratában a távoltartás hatálya alatt álló vádlottal szemben börtönbüntetés kiszabására tett indítványt azzal, hogy annak végrehajtását a bíróság próbaidőre függessze fel.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: