2023. 07. 03., Hétfő, 19:52

Ők terelték egy zsákutcába, majd fogták el a részeg kaposvári ámokfutót

Nemrég már egy videót is közöltünk a júniusi esetről, most a kaposvári rendőrök akciójáról a Zsaru Magazin is beszámolt.

Még június 10-én kergettek végig a rendőrök egy részeg sofőrt Kaposváron, aki nem volt hajlandó megállni nekik egy ellenőrzéskor. A Zsaru Magazin most az akcióban résztvevő rendőröket is megszólaltatta.

Kollégámmal, Papp Zsolt törzsőrmesterrel láttunk el szolgálatot, amikor az Arany János út irányából érkezett egy autó. Feltűnt, hogy furcsán manőverezik, és a bal hátsó lámpája sem világított – meséli Simon Szilárd főtörzsőrmester, a Kaposvári Rendőrkapitányság körzeti megbízottja.

– Utánafordultunk, és bekapcsoltuk a megkülönböztető jelzést, miközben többször felszólítottuk, hogy álljon meg. A sofőr azonban nem tett eleget a felszólításnak, sőt, inkább gyorsított. Megpróbált lerázni minket, ki akart jutni a városból. Ekkor kértünk segítséget a kollégáktól. Többen is csatlakoztak a követéshez. Papp Zsolt kollégám vezette a járőrkocsit, és a menekülő autó mellé húzódott, majd párhuzamosan haladt mellette. Ezután a lehúzott ablakon át ismét felszólítottam, hogy álljon meg, azonban a vezető továbbra is figyelmen kívül hagyta a kérést, és többször ránk húzta a kormányt. A kollégák eközben több kereszteződésnél is lezárták az utat, hogy ne tudjon Szigetvár felé menekülni.

Nemes Péter főtörzsőrmester és Laki Dominika őrmester a menekülő jármű mögé kerültek.

–A városközpontban voltunk, amikor rádión meghallottuk a segítségkérést. Éppen akkor jött arra a gyanúsított az autóval, ezért mi is bekapcsolódtunk az akcióba – folytatja Nemes Péter. – Miközben Simon Szilárdék a menekülő gépkocsi mellett haladtak, mi követtük őket. A kollégákat mindvégig rádión tájékoztattuk, merre haladunk. A menekülő autós többször hajtott át veszélyes kereszteződéseken lassítás nélkül, félő volt, hogy közlekedési balesetet okoz, ezért a kollégákkal egy zsákutca felé tereltük.

Két szolgálati gépkocsival elzárták az útját, miközben Szilárdék mellettük, a bal oldalon haladtak, így az autósnak nem volt más választása, csak jobbra, a zsákutca irányába kanyarodhatott. Amikor a gyalogos vasúti átjáróhoz ért, lelassított. Láttam, a sofőr felőli ajtó kinyílik, ezért biztos voltam benne, hogy amint megáll a kocsi, a vezető kiugrik, és menekülni fog. Gyorsan lefékeztem, Dominikával együtt kipattantunk az autóból, és a kocsija felé szaladtunk. Mire odaértünk, éppen akkor ugrott ki a sofőr, és futásnak eredt. Nem jutott messzire, pár méteren belül elkaptuk.

E. Józsefet (29) előállították a Kaposvári Rendőrkapitányságra, és járművezetés ittas állapotban vétség elkövetése miatt eljárást indítottak ellene. Az engedély nélküli vezetés miatt pedig meghallgatták, majd szabálysértési őrizetbe vették.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: