2023. 05. 24., Szerda, 09:30

Vasvillával támadtak a Google autójára Somogyban

Még márciusban történt az eset, aminek következtében megrongálták a Google utcaképeket készítő autóját. Az 51 éves férfi nem szerette volna, hogy kép készüljön róla, így a keze ügyébe kerülő vasvillával ment neki az autónak.

Idén tavasszal újra felbukkannak a magyar utakon a Google Utcakép autói, Kaposváron áprilisban járt a jól ismert autó, már frissült is az adatbázis:

Frissítették a Google Maps-et, megérkeztek a 2023-as kaposvári utcaképek

Frissítették a Google Maps-et, megérkeztek a 2023-as kaposvári utcaképek

Áprilisban járt városunkban a Google autója, az új képek pedig már fel is kerültek a Street View-ra.

Azonban nem volt mindenhol örömteli a fogadtatás, a Balaton környékén megtámadták az autót. Balatonőszöd belterületén, május 22-én 11 óra körül az akkor még ismeretlen tettes sérelmezte, hogy egy utcaképet engedéllyel rögzítő kamerás autó felvételeket készített a környékről.

Az autó vezetőjét félreállította, ingerülten kérdőre vonta, majd a nála lévő vasvillával megrongálta a kamerarendszert, amely működésképtelenné vált.

A sértett ezt követően értesítette a rendőröket, akik az agresszív férfit rövidesen elfogták és előállították a siófoki rendőrkapitányságra.

A nyomozók az 51 éves balatonőszödi férfit rongálás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. Az eset valószínűleg nem jelenik meg a Google utcaképein.   

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: