2023. 05. 24., Szerda, 12:27

A belváros egyik legolcsóbb menüjét TESZTELTÜK - Menuista

2015 óta töretlen népszerűségnek örvendő cikksorozatunk, a "TESZTELTÜK" ezúttal a belváros egyik legolcsóbb menüzős egységét vette célba, a tavalyi év végén még egészséges harapnivalókat kínáló Menuista gyorséttermet

A koncepcióváltáson átesett Dózsa György utcai hely elsősorban áraival, másodsorban változatos kínálatával igyekszik kitűnni a menüt kínáló éttermek garmadájából.

Bár az 1500 Ft-os leves+főétel kombónál találunk nem egy olcsóbb ajánlatot Kaposváron, a belvárosban jellemzően 1800-2000 Ft felé hajlanak az ebédmenü árak.

De nézzük az imént említett széles menükínálatot! A "FIX" menüsorról 2 féle levesből és 5 féle főételből választhatunk hétfőtől péntekig, kibővített rendelési idővel, 18:30-ig, így akár vacsorára is rendelhetünk a frissen készült ételekből.

Van egy "ÁLLANDÓ" menüsor, melyen a napi levesek mellett különböző pizzatáskákból és "FittNuggetsek"-ből válogathatunk ugyanezen az áron, azaz 1500 Ft-ért csomagolással és kiszállítással.

És vannak "XL" ajánlatok az eddig felsoroltakon felül, levesek 990 Ft-tól, főételek 1690 Ft-tól, többnyire a klasszikusabb hazai ebédfogások közül merítve. 

Rendelésünket 11 óra után adtuk le pár perccel, a futár 12:20-kor kopogtatott a meleg dobozokkal. Bandi a hagyományos fogásoknál maradva paradicsomos húsgombócot rendelt húslevessel.

Mennyiségre és ránézésre is klasszikus ebéd menüs változattal van dolgunk húsleves terén: aranysárga szín, csirkemell, sárgarépa, tészta. Érezni hogy semmin nem spóroltak, ez épp egy olyan húsleves, amit a hét bármelyik napján szívesen elfogyasztunk a főétel előtt

A paradicsomos húsgombóc egy megkerülhetetlen klasszikus a magyar konyhában, épp ezért nehéz objektíven véleményt alkotni róla, hiszen legtöbbünknek a gyerekkori ízek ugranak be róla. Vagyis hogy készítette anyu? Van aki kifejezetten édesen, mások visszafogott fűszerezéssel, a paradicsom természetes ízét kidomborítva készítik. A Menuista szakácsai talán az utóbbi iskolát vallják a szószt illetően, Bandinál ez jó pontot jelent. A húsgombócba el tudott volna képzelni még némi fűszert, de ez nem ront az összértéken, még ha a krumplit puhábbra főzte volna is, így inkább otthagyta.

Feneketlen gyomrú munkatársunk, Dobi az "XL" sorrol szemezgetett, de nem jutott tovább az első sornál: Mézes-Chilis csirke 1990 Ft-ért, melyhez a következő kommentár társul az étterem részéről: 

Nem túl csípős, viszont az az étel, ami mindig jól esik, bő 60 dkg mennyiséget rejt minden egyes adag

Első megjegyzése épp a chili mennyiségét illette, mely szerint csípősebb a fogás mint a KFC tüzes ételei. Én nem gondolom hogy ez a jelző bármilyen szempontból perdöntő lehet a minőséget illetően, azt viszont mindenképp jelzi, hogy nem spóroltak az erős paprikával. Az adag valóban hatalmas, Domi nagyjából a háromnegyedéig jutott legendás étvágyával.   

A két kakukttojás szekció (ÁLLANDÓ, FITT SNACKEK) közül az előbbi izgalmasnak tűnt, miután nagy pizzarajongó vagyok. A napi levesek mellé választható 4 féle pizzatáska, melyből egy adag 2 db-ot jelent. Az általam választott kéksajtos verzióhoz így szól a leírás:

2 darab, calzone jellegű pizzatáska kéksajtos ízesítéssel, 50% töltelékkel, 300-320g pizza

Nos, ez így néz ki fizikai valójában:

Ha most azt gondoljátok, hogy láttatok már ennél gusztusosabb pizzás fogást is, osztom a véleményetek. A helyzet az, hogy tényleg nem sok köze van a pizzához ránézésre, ami viszont a többit illeti.. 

Amint látjátok nem simlizik a leírás, tényleg dugig van töltelékkel, így a látszat ellenére ez egy elég laktató cucc. Nyilván a tésztája sem egy tipikus pizzatészta, de ez a vastagság kell is ahhoz, hogy ne folyjon ki a töltelék. Én a leves után egyet tudtam megenni belőle, bár ez abból is adódott, hogy az olvadt, kéksajtos, zöldséges massza iszonyat tömény. De no problemo, a délutáni utánmelegítéskor is rendben volt.  

Mi azt gondoljuk, hogy ezek a menük rendben vannak 1500 Ft-ért csomagolással és házhozszállítással együtt, de várjuk a Ti véleményeiteket is!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: