2023. 05. 23., Kedd, 14:43

Fokozottan figyeljetek a gyalogos-átkelőknél, Somogyban is zajlik a Zebra terv!

Országos ellenőrzés-sorozatot hirdetett az ORFK, Zebra terv elnevezéssel május 23. és május 25. között, melynek célja a figyelemfelhívás a közúti közlekedés legvédtelenebb résztvevőire, a gyalogosokra. Kiemelt rendőri jelenlétre lehet számítani a gyalogos-átkelőknél.

A balesetek leggyakoribb oka, hogy a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen nem adják meg az elsőbbséget részükre. Nem csak elszenvedői, hanem okozói is lehetnek gyalogosok a baleseteknek. A hirtelen, körültekintés nélkül az úttestre lépéssel, a tilos jelzésen vagy tiltott helyen áthaladással, valamint takarás mögül kilépve veszélyhelyzetet teremtenek a többi közlekedő számára.

Fontos újra- és újra ismételni, hogy a járművezetők a gyalogátkelőhelyeken szabályosan áthaladó gyalogosokkal szemben elsőbbségadásra kötelezettek, de a gyalogosoknak is be kell tartaniuk a rájuk vonatkozó közlekedési szabályokat.

A célzott ellenőrzés időszakában Somogy vármegye városaiban a gyalogos-átkelőhelyek környékén kiemelt rendőri jelenlétre számíthatnak a közlekedők!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: