2023. 05. 17., Szerda, 09:28

Már nem érvényes az országbérlet a balatoni InterCity-re

A nyári előszezon zsúfoltsága miatt május 15-től helyjegyes lett a balatoni InterCity vonat, a feláras vonatokra viszont már nem érvényes az országbérlet.

Ezzel a lépéssel sokan pórul jártak.

Egy Balaton környékéről ingázó dolgozó 71 200 forint helyett 18 900 forintért vette meg az országbérletet, csakhogy jött a balatoni előszezon és vele együtt egy arculcsapás is, a Tópart IC-hibrid vonatra ugyanis pótdíj ellenében a teljes szakaszra jegyet kellett váltania

Az országbérlet és vármegyebérlet is bekerül a cafeteriajuttatások közé

Az országbérlet és vármegyebérlet is bekerül a cafeteriajuttatások közé

Tömegközlekedéssel való munkába járás esetén a jegy és a bérlet árának 86 százalékát köteles kifizetni a munkáltató, de a teljes ár is téríthető közteher nélkül.

A MÁV az esettel összefüggésben közölte, a május 15-től kezdődő előszezoni menetrendben a kétóránként induló Balaton IC-n kötelező a helyjegy váltása az expresszvonati és az InterCity vonatrészbe is. A vonat tehát a szezon elején a várható zsúfoltság miatt helyjegyes lett, ahogy eddig a megelőző években is volt, azaz már nem felármentes. A feláras vonatokra viszont már nem érvényes az országbérlet. Ráadásul az országbérletet visszaváltani nem lehet.

Budapest és Keszthely között tehát nem lehet majd az országbérlettel utazni. Ez azonban csak azokat az utasokat érinti, akik Budapestről utaznának Keszthelyig, vagy fordítva, hiszen

az új bérletekkel Siófoktól Keszthelyig számos vonat igénybe vehető, ráadásul a Volánbusz naponta több alkalommal indít közvetlen járatokat Budapest–Keszthely–Budapest között, amelyekre az országbérlet érvényes - fogalmazott a MÁV.

Mit szóltok?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: