2023. 05. 04., Csütörtök, 13:30

Újabb elektromos buszt kap Kaposvár, ezúttal egy Mercedes-Benz érkezik tesztelésre

Folytatódik városunkban a Zöld Busz Program Mintaprojektje, így 2021 augusztusát követően most újabb elektromos busz érkezik Kaposvárra egy tesztüzemre.

A HUMDA Zrt. Zöld Busz Program Demonstrációs Mintaprojektjében egy héten át elektromos meghajtású buszt tesztelnek Kaposváron. A Mercedes-Benz eCitaro elektromos autóbusz a megyeszékhely minden vonalán közlekedik a hét folyamán, csaknem kétezer kilométert tesz meg a városban és naponta mintegy 500 utas tapasztalhatja meg a helyszíni kibocsátástól mentes közösségi közlekedés élményét.

A Kaposváron közlekedő Mercedes-Benz eCitaro napszakonként eltérő vonalakon közlekedik, az egyhetes, május 9. keddig tartó demonstrációs mintaprojekt során minden egyes vonalon lehet vele találkozni. Az autóbusz egyszerre 85 fő befogadására alkalmas, közülük 29-en ülve utazhatnak. A környezetkímélő busz ezúttal is díjmentesen próbálható ki, menetrendje a Kaposbusz honlapján érhető el.

Megérkezett az elektromos busz Kaposvárra, indul a próbaüzem - GALÉRIA

Megérkezett az elektromos busz Kaposvárra, indul a próbaüzem - GALÉRIA

Ahogy arról pár hete beszámoltunk, a Zöld Busz Program keretein belül néhány hétre Kaposváron és Veszprémben is hadrendbe állnak a teljesen elektromos autóbuszok.

A HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. által koordinált Zöld Busz Program Demonstrációs Mintaprojekt célja, hogy a települések és az üzemeltetők is hasznos tapasztalatokat szerezzenek az elektromos meghajtású autóbuszok működtetéséről. A tiszta és csendes járművek forgalomba állítása szemléletformálási célokat is szolgál.

Mercedes-Benz eCitaro
Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: