2023. 05. 03., Szerda, 10:28

Rókát akart lőni, saját magát lőtte lábon az engedély nélkül tartott fegyverével

A Siófoki Járási Ügyészség lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntette miatt emelt vádat azzal a svájci férfival szemben, aki Magyarországra költözése után nem gondoskodott a Svájcban legálisan tartott lőfegyvere honosításáról.

A férfi Svájcban élt, ahol több lövész klubnak is a tagja volt, és több fegyvere – így egy 22 Long Rifle kaliberjelű tűzfegyver – is volt.
2019-ben Svájcból a végleges letelepedés szándékával Magyarországra, egy Siófokhoz közeli faluba költözött, és a 22 Long Rifle pisztolyt magával hozta és azt anélkül tartotta, hogy ahhoz a Siófoki Rendőrkapitányságtól engedélyt kért volna. A nyomozó hatóság egy véletlen folytán szerzett tudomást erről, mivel

a férfi 2022 novemberében az ingatlanán leállított terepjáróban ülve várakozott azt figyelve, hogy egy róka az ingatlanát határoló kerítésnél megjelenik-e, miközben a pisztolyt csőre töltve a kezében tartotta. A pisztoly azonban véletlenül elsült úgy, hogy a lövedék a bal combján megsebesítette a vádlottat, aki emiatt kórházi kezelésre szorult


Az ügyészség a Siófoki Járásbíróságra benyújtott vádiratában a vádlottal szemben börtönbüntetés kiszabására tett indítványt azzal, hogy a bíróság annak végrehajtását próbaidőre függessze fel.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: