2023. 03. 28., Kedd, 15:42

Zöldebb útra lép a kaposvári Kultik, környezetbarát nachos tálcákkal újítanak

Mostantól száz százalékban préselt rostból készült nachos tálcából nassolhatunk a kedvenc filmjeink társaságában.

A KULTIK Mozihálózat stratégiáját, már a kezdetek óta meghatározta a fenntarthatóság és a társadalmi felelősségvállalás - írják. Először cseréltük le az országban büféinkben a klasszikus műanyag szívőszálakat PLA-ra, majd a 2021-es törvény életbe lépése előtt váltottunk papír szívószálra. Évek óta dolgozunk rajta, hogy hálózatunk minél nagyobb százalékban használjon megújuló energiát. Egyik legnagyobb partnerünkkel több sikeres szelektív gyűjtési akciót is indítottunk. Folyamatosan keressük azokat a megoldásokat, mellyel leválthatjuk műanyag termékeinket, zöld forrásból származó eszközökre, csökkentve ökológiai lábnyomunkat.

Nem kétséges, hogy ezen törekvéseink olyan innovatív megoldásokhoz vezetnek, melyek hozzájárulnak a környezetre gyakorolt negatív hatások csökkentéséhez. Változásra szükség van, hiszen a valaha gyártott műanyagok több mint 90%-a nem kerül újrahasznosításra, és a természetbe kerül…

Hosszú kutatómunka után találtuk meg az elmúlt években számos kiemelkedő környezetvédelmi díjjal rendelkező német vállalatot, mely préseltrostból készült nachos tálcát forgalmaz, így teljes egészében fenntartható csomagolásnak minősül, nem terhelve tovább környezetünket.

Az első tálak már meg is érkeztek központunkba, így mostantól nachos kínálatunkat (először a nagy méretűt, majd várhatóan nyár elejétől a kis méretűt is) műanyagmentes a megújuló nyersanyagokból készült tálban forgalmazzuk. A gyártó cég termékei az elmúlt években már több mint 3 500 000 kg egyszer használatos műanyagot takarítottak meg és helyettesítették természetes alapanyagokkal. Ehhez járul hozzá mostantól a KULTIK is minden eladott nachos tállal. 

Bár biztosak vagyunk benne, hogy ez egy nagyon fontos lépés, itt mégsem állunk meg, megyünk tovább a zöld mozi felé vezető úton.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: