2023. 03. 27., Hétfő, 10:39

A legnépszerűbb sportok, amikre fogadni lehet

A sportfogadás az egyik legnépszerűbb szerencsejáték, amit az emberek sport iránti szenvedélye hozott létre, és jelen van világszerte. Annak a ténye, hogy akár telefonról, akár laptopról lehet fogadni szélesítette a sportrajongók látókörét, és azokat a sportágakat, amelyekre megtehetik tétjüket otthonuk kényelméből.

Szenvedély vagy haszon?

Egyes sportversenyek népszerűségének növekedésével párhuzamosan nőtt a fogadók száma is, az online fogadás lehetőségével pedig még inkább felgyorsult ez az iparág. A technológiának és az internet hatalmas terjeszkedésének köszönhetően a fogadóirodák a digitális környezetbe vándoroltak, ahol változatossá tették kínálatukat versenyszinten és meccsen belül is. Sokféle sportágra lehet fogadni, de a profitot hozó sportág kiválasztása nagyban függ az adott területen szerzett tudástól. Íme az 5 legnépszerűbb sport a regisztrált fogadások mennyiséget tekintve.

TOP 5-ös helyezés a sportfogadás világában

1. Labdarúgás – a királysport az élen jár minden tekintetben

Az európai futball a világ legnézettebb sportja, fogadás szempontjából pedig a legnépszerűbb és legjövedelmezőbb. Általánosságban elmondható, hogy az erre való fogadás meglehetősen egyszerű: csak meg kell jósolni a végeredményt, illetve hogy egy adott meccset megnyerik vagy döntetlen lesz. De vannak fogadások a szögletek, lapok, faultok és még a góllövők számára vonatkozóan is, és egyéb extrább lehetőségek a tapasztaltabb fogadók részére.

2. Tenisz – a fehér sport a fogadás izgalmát hozza a hálóba

A tenisz fogadás teljesítéséhez tanulmányozni kell a játékosok helyezéseit és tulajdonságait a korábbi versenyeken. Azt is szem előtt kell tartania, hogy egyes játékosok jobban teljesítenek füves pályákon – mint pl. a Wimbledon –, míg mások több meccset nyernek agyagban. Nyilván azért itt is történhetnek meglepetések, mert a teniszezőknek lehet jobb vagy rosszabb momentuma.

A tenisz népszerűsége a globálisan szervezett versenyek és a nagyon jó játékosok fejlődése révén nőtt, a teniszversenyekre való fogadás a kezdők és a tapasztalt fogadók számára is aránylag egyszerű. Egy teniszjátékban nincsenek döntetlenek, mint a futballban, a játékszabályok pedig egyszerűbbek.

3. Lóverseny – legjobb sport, amelyre szórakozásból érdemes fogadni

Mára ezeknek a versenyeknek a népszerűsége csökkent, de az érdeklődés nem veszett el. Továbbra is ott a helye a fogadók által preferált TOP 5-ben, hiszen állítólag ezekkel a lóversenyekkel kezdődött a sportfogadás története.

A lóverseny szerelmesei általában kimennek a versenypályára, de mára ez a bevett szokás az online fogadások népszerűsítésével sok esetben háttérbe szorult. Mint minden olyan sportágnál, amelyre fogadni lehet, itt is a legjobb módja utánanézni a potenciális győztesnek, és megnézni a legfrissebb statisztikákat.

4. Kosárlabda – slam-dunk élő fogadásban

Az utóbbi időben népszerűsége pozitívan fejlődött, a világbajnokság mellett az NBA bajnokság is vonzza a fogadókat a világ minden tájáról, ahol több mint 1000 meccs zajlik egyetlen szezonban. Népszerűsége a lendületes meccseknek, a pályán fellépő kosárlabdacsapatoknak és a nagyon előnyös szorzóknak köszönhető. De az egy mérkőzés során felhalmozott pontok száma is népszerűvé tette a kosárlabdát a fogadásban.

5. Amerikai futball – fogadási lehetőségek végtelen skálája

A National Football League (NFL) húzza le a legtöbb fogadási pénzt évente az Egyesült Államokban. Bár sok amerikai államban még nem engedélyezett a sportfogadás, az amerikai futball-rajongók minden évben vagyonokat áldoznak a liga meccseire. A csúcspont természetesen a Super Bowl, amikor az NFL szerelmesei óriási összegeket költenek, méghozzá világszerte.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: