2023. 03. 24., Péntek, 13:30

Potyogott az Esterházy hídról a burkolat, egy férfi elfektette a lapokat, feljelentették érte

Március elején futottunk bele egy posztba a Facebookon, melyben egy kaposvári férfi a 2020-ban átadott Esterházy híd állapotáról posztolt néhány képet.

Akkor a híd Donneri hídfőjénél lévő feljáró melletti burkolatról osztott meg néhány gondolatot, melynek lapjai szépen elkezdtek lehullani és széttörni. A levált lapokat valaki már egyszer a falnak támasztotta, ő pedig inkább elfektette a fal mellé, hogy ne törjenek még jobban össze a lapok. Amire viszont nem számított, hogy a rendőrség rongálás miatt kihallgatja majd.

Péntek délután meg is jelent a hír a rendőrség oldalán miszerint a kaposvári rendőrök egy 53 éves helyi férfit hallgattak ki gyanúsítottként. A leírás szerint a rendelkezésre álló adatok alapján március 5-én az akkor még ismeretlen tettes megrongálta a kaposvári Eszterházy híd díszburkolatát. A rendőrök az adatgyűjtés során azonosították a feltételezett elkövetőt, akit a Kaposvári Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói március 24-én rongálás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgattak ki.

A rendőrségi képek, melyeket a hírhez mellékeltek a közterületi kamera képei, melyen látszik amint a férfi fotózza a hidat és lehajol a burkolathoz, viszont az, hogy valóban ő szedte volna le azokat a falról már nem.

Az ügyre reagálva ő maga is posztolt újra a Facebookon, melyben leríja, hogy rabosították is, mégpedig egy vágott 2 perces kamerafelvétel alapján, a férfi viszont panasszal élt és nem ismerte el a rongálást:

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: