Új kávézó nyílt Kaposváron - Connect, a különleges találkozások helye

2023. 03. 24., Péntek, 12:08

Új kávézó nyílt Kaposváron - Connect, a különleges találkozások helye

A Kaposvár, Fő utca 45. alatt nyílt a Connect Specialty Kávézó az első igazán "specialty" kávézó a városban, élén Lehellel és Emőkével. A fiatal házaspár egy olyan gyerekbarát helyet álmodott meg, ahol a minőségi kávé és a találkozások állnak a középpontban. 

Miközben a speciality kávékultúra már évekkel ezelőtt utat tört magának a nagyobb hazai városokban, Kaposváron ezidáig nem igen volt olyan kávézó, ami igazán komolyan vette volna ezt a fajta kávézást. Fontos, hogy legyenek olyan dolgok az életünkben, amelyekért lelkesedni tudunk, Lehel életében a család, a Baptista Gyülekezet és a kávé lettek ezek, ő ugyanis a gyülekezet lelkipásztora és a Connect üzletvezetője is egy személyben. 

- Nemrég még informatikusként dolgoztam, az utóbbi pár évben jött az új szerelem: a kávé. Az alsó szintet, ahol most a kávézó működik, amolyan belső kávézóként és közösségi térként használtuk, innét jött az ötlet, hogy milyen jó lenne a nagyközönséggel is megosztani ezt az élményt - meséli.

Szeretnénk átadni azokat az értékeket amikben hiszünk – ez egy kis plusz fűszer -, de nem szeretnénk hogy bárki emiatt ne nyisson be, a fókusz természetesen a specialty kávén van. Mindemellett számunkra nem az üzleti vállalkozás és a profit a cél


Mit jelent a “specialty kávé” kifejezés?

A specialty kávé mint név a 2000-es évek elején jelent meg az USA-ban. Amerika és Ausztrália voltak a specialty kávé mozgalomnak az úttörői, ahol a korábbi “hagyományos” kávézáshoz képest nyílt néhány olyan kávézó és kávépörkölő, akik egy magasabb minőségi szintet céloztak meg. Ez a magasabb minőség érvényes a jobb zöld kávéra, a kávé pörkölési technikára, a kávégépek minőségére és a barista tudására is. 


Lehelből a kávékészítés közben csak úgy ömlik a szakmai kávézsargon, melyben nagy szerepe van a kaposvári Roastopus pörkölővel való jó kapcsolata. Mint mondja, magától értetődő volt, hogy az ő kávéikat fogják kínálni, akik csak és kizárólag specialty kávéval dolgoznak. Náluk mindig kétfajta Roastopus kávé közül választhattok ha betértek, egy sötétebb, és egy világos pörkölésű közül. Az állandó, minőségi kávéélmény mellett Lehelék a gyermekes vendégeket is külön fókuszba szeretnék helyezni.

Három kis gyerkőcünk van, és sokszor azzal szembesültünk, hogy mellettük nehezen tudunk elmenni kávézni, ezért is volt egy fontos szempont, hogy gyerekbarát kávézót hozzunk létre. Kialakítottunk gyereksarkot, ahol a kicsik elfoglalhatják magukat míg a szülő kávézik, de külön nekik szánt, koffienmentes szürcsölnivalóink is vannak számukra, mint a babychino-macichino-csokichino trió - mondja Emőke.

A Connect törekszik a természetes, adalék-és aromamestes dolgok kínálatára. A frissen pörkölt szemes kávék mellett megtaláljátok náluk az ebből készült kávéitalokat is, és az elmaradhatatlan macha teát és chai lattét. Croissant-ok, fánkok, szendvicsek, ízletes sütemények, mentes-vegán harapnivalók teszik teljessé a kávézós hangulatot.

Nyitvatartás

H: 13-17

K-P: 9-17-ig

Sz-V: Zárva

Facebook

Instagram

A nyitás alkalmából 3 páros kávézást sorsolunk ki köztetek, tegyétek próbára szerencsétek!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: