2023. 02. 27., Hétfő, 12:01

Pedofil bűncselekmény miatt körözi a rendőrség a somogyi politikust

Kovács Gábor ellen 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális visszaélés miatt adtak ki elfogatóparancsot. 

A 67 éves férfi nem ismeretlen a helyi közéletben, hiszen korábban önkormányzati képviselő és parlamenti képviselőjelölt is volt. Kovács a 2014-es országgyűlési választáson még a Negyedik Köztársaság Párt (4K!) jelöltjeként mérettette meg magát Somogy 2. számú választókerületében, amelynek központja szülővárosa, Barcs. Ekkor mindössze 54 szavazatot kapott, ám a politizálástól ez sem vette el a kedvét: három évvel később már az LMP mutatta be őt, mint a következő választáson induló jelöltjét. 

Az ellenzéki párt oldalán található korábbi információk szerint Kovács az LMP Somogy megyei szervezetének elnökségi tagja. Az adatlapjából kiderül, hogy a háromgyermekes férfi MBA közgazdászként végzett Pécsett, jelenleg pedig ingatlanértékelőként dolgozik, korábban két cikluson keresztül a Barcshoz közeli Nagyatádon volt önkormányzati képviselő. Ezt az oldalt később eltávolították, és az LMP egy sajtóközleményben reagált, melyben azt írták, Kovács Gábornak semmilyen jogviszonya nincs az LMP-Magyarország Zöld Pártjával, az említett személlyel semmilyen kapcsolatban nem állnak. 

Kovács Gábor, korábbi Somogy megyei tagsági jogviszonya 2017-ben megszűnt. Az LMP elítél minden gyermekek ellen elkövetett bűncselekményt, és a lehető legszigorúbb büntetés kiszabását támogatja az ilyen esetekben.

Az LMP 2018 januárjában mégsem Kovácsot indította az áprilisi voksoláson, az okokról akkor nem adtak tájékoztatást.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: