2022. 10. 18., Kedd, 19:51

Újra 4K-ban nézhetünk videókat a YouTubeon

Az elmúlt időszakban a Youtube azzal próbálta meg rávenni a felhasználókat, hogy fizessenek prémium csomagra, hogy az ingyenes csomagból kivették a 4K-s felbontást.

De ez úgy tűnik, eddig tartott csak. A Google rövid ideig tesztelt egy olyan változtatást a YouTube Premium szolgáltatásban, amely az ingyenes felhasználók számára elérhetetlenné tette a 4K-s videókat. Október elején sokaknak feltűnhetett, hogy a 4K-s videólejátszási funkciót nem tudta aktiválni a videó beállításai között, a legördülő menüben ugyanis a funkció mellett ott szerepelt a felirat: Koppints a Prémium csomagra váltáshoz.

Két hét után aztán vége lett ennek, miután elvileg nagy mennyiségű negatív visszajelzést kaptak. Minden valószínűség szerint a 4K videókra vonatkozó új korlátozást valószínűleg csak a felhasználók egy kis csoportján tesztelték, hogy visszajelzést kapjanak a változtatásról. Hasonló stílusú változtatásra éppen a múlt hónapban került sor, amikor a YouTube tesztelte, hogy akár 10 kihagyhatatlan reklámot is elhelyezzen egy videó szünetében.

Mi lesz még itt?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: