2022. 09. 08., Csütörtök, 20:38

Vajon lesz idén őszi szünet, vagy inkább dupla lesz a téli?

Hónapokkal ezelőtt ezen a kérdésen mindenki csak nevetett volna, most azonban egyre inkább aktuális.

 

Nem régiben írtunk arról, hogy az ELTE-n az őszi szünetet nem tartják meg, helyett a szorgalmi időszak hamarabb fog befejeződni decemberben, az egyetem így próbál spórolni majd a rezsiárakon. A csütörtöki kormányinfón azonban felvetődött az a kérdés is, hogy vajon az általános- és középiskolákban meg lesz-e tartva a szünet. Erre Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter azt nyilatkozta, hogy észszerű lépésnek tartja, hogy az iskolákban ne legyen őszi szünet, és a téli szünet legyen hosszabb.

Lesz olyan egyetem, ahol a rezsiárak miatt télen lesz az őszi szünet

Lesz olyan egyetem, ahol a rezsiárak miatt télen lesz az őszi szünet

Az ELTE kitolta az őszi szünetét egészen decemberre, hogy ezzel is spórolni tudjanak a megnövekedett energiaárakon.

Mint kiderült, ez a kérdés azonban még nincs eldöntve, Gulyás Gergely azt mondta, hogy két hetet kaptak a szaktárcák, hogy döntsenek a területeiket érintő megoldási lehetőségekről. Ha úgy dönt a kormány, hogy eltörli az október 28. – november 7. közti őszi szünetet, akkor az azt jelentené, hogy innentől kezdve legközelebb csak télen lenne a diákoknak hosszabb pihenője, ami viszont hosszabb lenne.

A PDSZ választmányi tagja, Nagy Erzsébet korábban azt mondta, hogy télen több oktatási intézmény online oktatásra állhat át, ha a kormány az iskolák, óvodák fűtésén akar spórolni, a válaszra viszont még várni kell. 

Szerintetek mi lenne jobb? Őszi szünet, vagy hosszabb téli szünet?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: