2022. 08. 22., Hétfő, 11:51

A Szigeten volt az állatvédő, amikor kigyulladt a háza - Négy kutyája pusztult el a tűzben

Kodolányi Endre, a Speciális Állatmentő Egység alapítója két hete csütörtökön a Szigeten bulizott, amikor kigyulladt XIX. kerületi otthona, és a tűzben elpusztult négy kutyája, három husky és a labrador.

- Két-három órát voltunk távol, amikor a szomszéd hívott, hogy kint vannak a tűzoltók, mert ég a házunk. A tetőablakon kiáramló füstöt vette észre egy polgárőr. Ha nem látta volna, már házunk sem lenne. Mire hazaértünk, a szakemberek már végeztek. A légkondicionáló beltéri egysége gyulladt ki valahogyan a nappaliban, de az egész ház lakhatatlanná vált. Az állatok családtagnak számítottak, és máskor is hagytam már őket magukra egyedül, de semmi gond nem adódott. A cicánk éppen a szomszédban volt, így ő megúszta. A házban oxigénhiány alakult ki, a kutyáink pedig a hálószobában aludtak el örökre – mondta Kodolányi a Blikknek.

Tara, a közepes méretű husky törzskönyves kutyus volt, babakora óta neveltem. Bella, a fekete labrador mentett kutyus, Donikát, a legnagyobb husky-t egy gyepmesteri telepről hoztuk ki pár éve szívférgesen. Lilikét egy gyűjtögetőtől mentettük ki, akinél nem maradt volna életben.

Az épületben is több tízmilliós kár keletkezett, az ingatlan lakhatatlanná vált, de valahogy ebben a helyzetben ez a legkevesebb. Egyedül cicájuk Marcica úszta meg, Tara, Bella, Donika, Lilike a tűzoltók szerint nem szenvedtek, hanem békésen elaludtak, immár örökre.

Részvétünk.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: