2022. 08. 19., Péntek, 09:52

Érkezik a hidegfront, szerdáig el sem áll az eső, másodfokú figyelmeztetést adtak ki Somogyra

Legalábbis a meteorológusok szerint, akik a péntek késő délután érkező hidegfronttól napi 10-18 mm esőt várnak. A hőmérséklet is egészen 22 fokig zuhan vissza, jövő hétvégéig kellemes időnk lesz. Mármint az esőt leszámítva de az meg nagyon kellett már!

Pénteken egy hullámzó hidegfront hatására nyugat felől a Dunántúlon, majd a középső tájakon is egyre többfelé megnövekszik a felhőzet, és a délutáni, esti órákban több helyen kialakulhatnak záporok, zivatarok, helyenként hevesebb viharok is. A hidegfront előoldalán a déli-délkeleti szél többfelé élénk, erős lesz. Nyugaton már nem kell a hőségtől tartani, a csúcshőmérséklet a Dunántúl nyugati felén 28-31, máshol 31 és 40 fok között alakul. Megyénkben másodfokú figyelmeztetést adtak ki hevesebb zivatarok kialakulására lehet számítani. A villámlások mellett kockázatot jelent a zivatarokat kísérő szél, jégeső is.

Szombaton gyakran erősen felhős lesz az idő, és több tájegységünkön kell számítani záporokra, zivatarokra, valamint hevesebb viharok is kialakulhatnak, melyeket felhőszakadás, jégeső és viharos széllökések kísérhetnek. Sokfelé élénk, helyenként erős lehet az északi-északnyugati szél. A legmagasabb hőmérséklet 25 és 36 fok között alakul, északkeleten lesz a legmelegebb.

Vasárnap sok felhő lesz az égen, és sokfelé kell számítani esőre, záporokra, zivatarokra, helyenként felhőszakadásra is. Az északias szél az ország nagy részén élénk, erős, a Dunántúlon többfelé viharos lehet. Napközben 20-31 fokra van kilátás, északkeleten lehet a legmelegebb, a Dunántúlon a leghűvösebb.

Hétfőn és kedden is még többfelé kialakulhat időnként eső, zápor, zivatar. Hétfőn sokfelé élénk, erős, néhol viharos lehet az északias szél, kedden már csak nyugaton, északnyugaton lehetnek erős széllökések. Hétfőn 20 és 32, kedden 23 és 30 fok között alakulhat a legmagasabb hőmérséklet, a csapadékosabb tájakon mérhetjük az alacsonyabb maximumokat.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: