2022. 08. 10., Szerda, 09:25

Fia játékfegyverével rabolta ki a kaposvári húsboltot a nő, akit végül DNS-e alapján azonosítottak

Az 50 éves nő anyagi nehézségekkel küzdött, ezért 2020 novemberében elhatározta, hogy számlatartozásait rablásból szerzett pénzből fogja rendezni.

Először gondosan megtervezte a bűncselekmény elkövetését, így kiszemelte a zárás előtt már kevésbé forgalmas húsboltot, férfiruházatot, nagyobb méretű cipőt, kesztyűt vett fel, továbbá egy, az igazihoz megtévesztésig hasonlító játékfegyvert is magával vitt.

Az elkövető közvetlenül zárás előtt lépett az üzletbe, ahol a fegyvert az eladóra irányítva a bevételt követelte. Az eladót megijesztette az elkövető cselekménye és félelmében átadta az aznapi 78.500 forint bevételt. A nő ezt követően egy közeli kapualjban átöltözött, majd szatyrát a helyszínen hagyva otthonába távozott.

Egy idén elkövetett vagyon elleni bűncselekménye miatt DNS profilja bekerült a bűnügyi nyilvántartásba, amely egyezést mutatott az általa a rablást követően hátrahagyott szatyron rögzített mintával, így tudták a másfél évvel korábbi bűncselekmény elkövetőjeként azonosítani.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában az öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő minősített rablás vádlottjával szemben fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: