2022. 06. 24., Péntek, 09:49

A Molnál péntektől csak piaci áron adnak kannába benzint, az autóba pedig legfeljebb 50 liter mehet

A Mol több benzinkútjának Facebook oldalán is megjelent a tájékoztatás.

Péntektől csak 50 liter benzint lehet tankolni hatósági áron, kannába pedig csak piaci áron adnak üzemanyagot – derül ki több Mol kút hivatalos Facebook-oldaláról.

A kőszegi Mol-kút Facebook-oldalán a következő tájékoztatás olvasható:

Június 24-től Kisnyomású kútoszlopainkon az engedélyezett maximális tankolási mennyiség napi 50 liter. Nagynyomású kútoszlopunkon a magyar rendszámú 3,5 – 7,5 t össztömegű, valamint a mezőgazdasági erőgépek továbbra is mennyiségi limit nélkül hatósági áron vásárolhatnak. ‼️‼️ Edényzetbe, kannába történő tankolás esetén a PIACI ár érvényes. ‼️‼️

A kút kezelői azt kérik, hogy amennyiben a vásárlók az autó üzemanyagtartálya mellett külső edényzetbe is tankolnának, azt a benzintankba történő tankolástól elkülönítve, a benzintankba történő tankolás vételárának rendezését követően, önálló tranzakcióként szíveskedjenek megtenni. Ha valaki egy tranzakción belül tankol a járműve üzemanyagtartályába, és kannába is enged magának benzint, annál ezentúl a tankolás teljes mennyisége tekintetében a töltőállomáson irányadó piaci árat alkalmazzák. A tankolási szabályok betartását biztonsági kamerákon keresztül ellenőrzik.

A piaci ár szerint perpill a 95-ös benzin literje 778,9 forint, a gázolaj 832,9 forint lenne.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: