2022. 05. 10., Kedd, 11:23

30 év után elköszön a kaposvári Stílus üzlet

A jelenleg az Ady Endre utcában székelő családi vállalkozás még 1991-ben kezdte meg munkásságát Kaposváron, ám ebben a formában az idei lesz az utolsó éve az üzletnek.

Elköszön vásárlóitól a kaposvári Stílus Textilház, amely 30 év után most júniusban végleg lehúzza a rolót. A főként textilkereskedelemmel és azok konfekcionálásával, lakberendezéssel foglalkozó családi vállalkozás nemrég úgy döntött, hogy inkább az online kereskedelem irányába fordul, és a 2014-ben alapított webáruházukra fekteti a hangsúlyt.

- Az online webáruházunk az elmúlt 8 évben akkorát fejlődött, hogy immár több időt és energiát igényel mint korábban, így a kettőt egyszerre már nem tudjuk csinálni - mondta el megkeresésünkre Csaba, az üzlet tulajdonosa. Dönteni kellett, vagy ez vagy az, végül pedig a fejlődési potenciált figyelembe véve úgy döntöttünk, hogy az üzletet bezárjuk Kaposváron.

- Régebben még jóval alacsonyabbak voltak a kiadásaink és így magasabb profittal tudtunk dolgozni, de most nagyon nehéz pluszt termelni. Az adók, a járulékok, munkabér, bérleti díj és a rezsi mellett alig marad valami, arról már nem is beszélve, hogy a komoly anyagi és logisztikai háttérrel rendelkező multik mint akár az OBI, a Praktiker vagy a JYSK sokkal jobb ajánlatokkal tudnak szolgálni, tovább csökkentve így a forgalmunkat.

- Odáig jutottunk, hogy az online kereskedés lesz a menekülőút, és most érkezett el a pillanat, hogy a hagyományos üzletet bezárjuk Kaposváron, és teljes mellszélességgel az online webáruházra koncentrálunk. Ez egyébként némi átfedéssel volt a Stílussal, hiszen azokat a portugál törülközőket áruljuk a weboldalon, amelyet korábban még az üzletben kezdtünk 20 éve, ám mindezt már helyi egység nélkül is meg tudjuk valósítani.

A Stílus üzlete az Ady Endre utcában várhatóan június 15-én zárja be végleg Kaposváron ajtóit.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: