2022. 05. 03., Kedd, 13:54

Minden a sportról szól vasárnap Kaposváron - Sport és Művészeti Fesztivál lesz a Városligetben

Azon felül, hogy vasárnap elrajtol a Kossuth térről a Giro d’Italia mezőnye, a Városligetben egész nap színes programokkal várják majd a művészetet kedvelőket és a sportolni vágyókat.

Az első Kaposvári Sport és Művészeti Fesztiválon a programok délelőtt 10:00-tól egészen 16:00-ig tartanak majd. A nap folyamán bemutatkoznak a város sport- és művészeti egyesületei, társulatai, valamint kulturális intézményei, mindannyian egy-egy sátorban lesznek megtalálhatóak a Városliget területén, ahol bemutató edzéseket tartanak, az edzők válaszolnak az érdeklődők kérdéseire, sőt, akár ki is próbálhatják a különböző sportágakat a vállalkozó szellemű fiatalok, gyermekek. A látogatók emellett élsportolókkal is találkozhatnak a nap folyamán, a sportágak igyekeznek sztárvendégeket hívni.

Itt lesz például az áprilisi, budapesti birkózó Európa-bajnokságon aranyérmes Fritsch Róbert. A Liszt Ferenc Zeneiskola is várja majd az érdeklődőket a sátruknál, ahol a kiállított hangszereket is ki lehet próbálni, vagy akár be is lehet iratkozni. A programokat is egy színvonalas előadás vezeti fel, ugyanis a Kaposvári Fúvószenekar műsora nyitja meg a fesztivált. A Takáts Gyula Könyvtár is ott lesz a Városligetben, akiknél könyveket lehet kölcsönözni, illetve szintén biztosítanak beiratkozási lehetőséget is, sőt, akár társasozni is lehet majd náluk.

A fesztivál területén lesz egy színpad is, ahol egymást érik majd a különböző bemutatók, előadások. Egyebek mellett rövid beszélgetésekben bemutatkoznak a sportcsapatok, intézmények, illetve fellépnek majd a táncegyesületek, a Roxínház és a Liszt Ferenc Zeneiskola tanítványai is. A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési osztálya is ott lesz a Városligetben, a hatóság munkatársai BikeSafe regisztrációt tartanak majd. Garantált, hogy a Giro d'Italia rajtjáról sem fog lemaradni senki! A Városligetben ugyanis egész nap nagykivetítőn közvetítik a kaposvári szakasz eseményeit, a mezőny pedig a fesztivál területe mellett, a Vásártéri úton fog elhaladni 12:30 körül, így élőben is láthatják majd a látogatók a világsztár kerékpárosokat!

Akik ott lesznek a Városligetben:

- a Kaposvári Kosárlabda Klub

- a Fino Kaposvár SE férfi röplabda klub

- az 1. MCM-Diamant Kaposvár Női Röplabda Club

- a Kaposvári Vízilabda Klub

- a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola úszó szakosztálya

- a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola birkózó szakosztálya

- a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola dzsúdó szakosztálya

- a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola atlétika szakosztálya

- a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola röplabda szakosztálya

- a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola jégkorong szakosztálya

- a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola kosárlabda szakosztálya

- a Kaposvári Rákóczi Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia

- Kaposvári Bástya Sportegyesület

- a Crystal SC

- az LSC Ritmikus Gimnasztika SE

- a Bakó-Sas Fitnesz SE

- a BNK Tánc Sportegyesület

- Ametiszt Tánc-Sport Egyesület 

- az NDC

- a Takáts Gyula Könyvtár

- a Liszt Ferenc Zeneiskola

- a Roxínház

További részletek a Facebook eseménynél, ITT!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: