TESZTELTÜK - Wimpy Van

2022. 04. 13., Szerda, 14:30

TESZTELTÜK - Wimpy Van

Az idejét sem tudjuk mikor teszteltünk kaját utoljára Kaposváron, a tavaly novemberben megnyitott Wimpy Van-t azonban annyi ismerős emlegette, hogy már csak hivatalból is meg kellett ejtenünk ezt a látogatást. Bár úgy tűnhetett, hogy a melegszendvicsek csillaga kicsit leáldozóban van, az utóbbi évek hazai street food forradalma ezt a piacot is felrázta, melynek jó példája a Wimpy Van, de mint utólag kiderült nem ez az egyetlen, amit érdemes náluk kipróbálni. 

A belvárosból egy kis kiruccanást igényel a megközelítés, a helyszín a Kaposfüredi út és a Raktár utca találkozásánál lévő körforgalom mellett található, viszont bőven találni parkolóhelyet az udvarban. Választhattuk volna az elviteles vagy kiszállításos lehetőséget is, de ilyen szuper időben a helyszíni fogyasztás mellett döntöttünk, melyhez egy féltetős kiülő is rendelkezésre áll.

Az étlapon kétféle szekcióból válogathatunk: wimpy vagy melegszendvics. Előbbiből 7 féle közül - császár, csirke, gyros, BBQ, balkán, tonno, camembert - válogathatunk, utóbbiból 4 féle verziót készítenek. A wimpy elnevezés kicsit félrevezető lehet azok számára, akik a klasszikus, félbevágott hot-dog kiflire asszociálnak, hiszen ez egy jóval tartalmasabb kiadás külsőre és az összetevőket tekintve is. Mind a 7 verzió nagyon izgalmasnak tűnt, de a véges gyomorkapacitás okán végül csak egyet választottunk, a "balkán" elnevezésűt:

Már ránézésre messze nem az az öt perc alatt összemikrózott "büfés" cucc, inkább jó értelemben vett street food minőség. Ez persze megmutatkozik az elkészítés időtartamában, ami így sem volt több 7-8 percnél, dehát valamit valamiért.

Friss, ropogós bagett, finoman fűszerezett csevap, olcsó, íztelen sajt helyett édeskés gouda, mindezekhez kellemes, nem túl karakteres ajvár és savanyú uborka íz kísér, a mustár és majonéz csak mellékhegedűs.

Ha már melegszenyó, a velőset nem hagyhattuk ki, de a nálunk otthon klasszikusnak számító füstölt kolbászosból is rendeltünk. A velős szenyó a mai napig megosztja az embereket, de általában csak addig, amíg meg nem kóstolják. Ha lehet autentikus magyar melegszenyóról beszélni, ez az. Mindenkinek megvan a saját receptje a keverékre és az összeállításra is - pirítva-nem pirítva, sajttal-anélkül, erős paprikával vagy anélkül.

A Wimpy Van verziója jó minőségű pirított kiskenyérre épül, a velő keverékben nincs semmi kurfinya, szinte natúr velő íz, talán csak só, bors és majoranna került bele, ami jó hír azoknak akik nem kedvelik a csípős, fűszeres dolgokat.

Került még rá jóféle gouda sajt, sajtkrém és néhány karika zöldpaprika az ehető fajtából:

A füstölt kolbászos kiadás ugyanez csak kolbásszal, ezt annyival toldottuk meg, hogy kértünk hozzá szószt, 4-5 féléből lehet választani.


Ja igen, a desszertszekció! Utólag tűnt fel, hogy egy túrógombóc lista is sorakozik az étlapon kis és nagy adagos pohárban: klasszik, karamellás, csokoládés, guru, áfonya lekváros.

Atyavilág! Nem túlzunk, ha azt mondjuk a város top 3 helyi desszertje közül megtaláltuk az egyiket!

Ez a hideg jóság nagyon ki van találva! A morzsás textúra találkozik a krémes, enyhén fanyar, citromos túróval, mindez nyakonöntve édes tejföllel, és ráadásnak a szájíz szerinti szósszal. Nekem, aki nem kedveli a gejl dolgokat, ez a tökéletes desszert!

Összesítünk: Ez egy teljesen korrekt történet, miután a 2 adagos melegszenyóval, de a wimpyvel is atom jól lehet lakni nagyjából egy átlagos ebéd árááért, tényleg csak az a kérdés melyik nap érzed azt hogy végre rámennél egy ilyen utcakajára.

Kedves, segítőkész kiszolgálás, nyugis környezet. Jövünk ide máskor is, és nektek is bátran ajánljuk!

Kategóriájában 10/9    

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: