2022. 04. 07., Csütörtök, 11:00

Aki ki tudja rakni ezt az új Rubik-kockát, vendégünk egy kisfröccsre!

Habár a Rubik Ernő által 1974-ben megálmodott eredeti bűvös kockának mostanra megszámlálhatatlan verziója került forgalomba, egyik sem jelentett nagy kihívást a játék igazi rajongóinak. Ezidáig. Egy japán játékgyár ugyanis most egy olyan Rubik-kockát alkotott meg, amibe még a profiknak is beletörik a bicskája.

Az eredeti kocka kirakási rekord jelenleg 3,47 másodperc, és megszámlálhatatlanul sokan vannak azok, akik 10 másodperc alatt megoldják, valószínűleg még nekik is fel fogja adni a leckét a Rubik-kocka legújabb változata, amit szinte lehetetlen kirakni.

https://www.youtube.com/watch?v=M5yjKpMXChI

A Rubik's Cube Impossible névre keresztelt játékot a japán Bandai Namco leányvállalata, a MegaHouse alkotta meg. Méretét tekintve ugyanakkora, mint a hagyományos változat, és ugyanúgy különböző színekből áll, ám van benne egy csavar:

ahogy mozgatja az ember a játékot, úgy változtatják meg az apró kockák a színűket.

Hogy milyen színű az adott elem, az attól függ, hogy milyen szögből nézzük. És itt jön a második csavar, a játéknak ugyanis nem minden eleme képes arra, hogy megváltoztassa a színét.

A gyártó két olyan játékossal is megpróbálta kirakatni az új Rubik-kockát, akinek normál esetben csupán egy percre van csak szükségük ehhez. A lap szerint az egyikük feladta a dolgot, míg a másikuknak sikerült a lehetetlen, de nagyjából három óra kellett hozzá.

A forgalmazó körülbelül 8600 forintért fogja árulni az új Rubik-kockát. A megjelenést 2022 tavaszára tervezik.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: