2022. 03. 02., Szerda, 12:49

Újabb tőr a Youtube szívébe - 10 perce növeli a videók maximális hosszát a TikTok

Így már nem kell 3 részt csinálni egy hosszabb videóból.

A népszerű közösségi média platform az elmúlt években többször növelte a feltölthető videók maximális hosszát: először 15 másodpercről 60 másodpercre, később pedig 3 percre bővítette. A vállalat szerint havonta 1 milliárd ember jelentkezik be az alkalmazásba, így a hosszabb tartalmakkal támogathatják, hogy hosszabb ideig maradjanak az alkalmazásban, ezzel könnyedén tudnak versenyezni a Youtube és a Facebook videós tartalmaival.

Tavaly hosszabb videókat vezettünk be, így közösségünknek több időt hagytunk a TikTokon való alkotásra és szórakozásra. Ma már izgatottan várjuk, hogy elindítsuk a legfeljebb 10 perces videók feltöltésének lehetőségét, amely reményeink szerint még szabadjára engedi több kreatív lehetőséget teremtőink számára szerte a világon – mondta a TikTok szóvivője.

Míg a TikTok növeli videói hosszát, addig a közösségi média versenytársak folyamatosan a rövid tartalmak megközelítésén dolgoztak: az Instagram 2021-ben elindította a rövid videókra szolgáló funkciót, a Reels-t, a Youtube pedig a Short funkciót hozta be. A Snapchat sem maradt ki, ők Spotlight néven vezette be az újítást.

Ti is áttértetek a Youtube-ról a TikTokra?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: