2022. 03. 02., Szerda, 10:50

A Csiky is gyűjteni kezdett a háborús menekülteknek

Színházunk kezdeményezésére adománygyűjtő akció indul az Ukrajnában élők megsegítésére.

A Csiky Gergely Színház és Kulturális Központ NKft. indított most akciót, mely során háromféle módon szeretnék segíteni a háború sújtotta térséget. A színházban kihelyeznek külön erre a célra egy urnát, ahol pénzadományt lehet leadni, műsorra tűzik a beregszászi társulat Tóték előadását, támogatva ezzel a kárpátaljai társulatot a nehéz időszakban, valamint elindítják a tárgyi adománygyűjtő akciójukat is a színház művészbejárójánál lévő portánál és az Agórában is.

Megmozdult az ország és Kaposvár is az ukrán menekültek megsegítéséért!

Megmozdult az ország és Kaposvár is az ukrán menekültek megsegítéséért!

Egyre több kezdeményezés és felajánlás kering a közösségi oldalakon, melyek különböző segítséget nyújtanának a magyar határon érkező ukrán menekülteknek, és jó látni, hogy bőven vannak köztük kaposvári kezek is.

Tárgyi adományokat csütörtök délután 14 óráig várják a következőkből:

  • Tartós élelmiszerek: Étolaj, szárnyas étel konzerv, marha étel konzerv, halkonzerv, sertés étel konzerv, húsmentes konzerv, keksz, cukor, tészta, száraz hüvelyesek, liszt, rizs, bébiétel.
  • Higiéniés lista: pelenka, fogkrém, fogkefe, nedves törlőkendő, szappan, sampon, mosószer, mosogatószer, intimbetét, tampon, (kéz)fertőtlenítőszer, maszkok, wc papír.
  • Takaró, ágynemű, ágyneműhuzat, hálózsák. 

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: