2022. 02. 28., Hétfő, 08:49

Hat éven keresztül lopták az áramot egy Balaton parti sörözőben

Egy negyvenes éveiben járó férfi egy villanyszerelő bevonásával csökkentette a villanyóra fogyasztási adatait, amivel több mint egymillió forintnyi áramot sumákolt el.

A férfi több mint tíz éve üzemeltetett egy Balaton parti sörözőt. Az évek során kapcsolatba került egy villanyszerelővel, aki kellő szakképzettséggel rendelkezett ahhoz, hogy a fogyasztásmérőket manipulálni tudja.

2013-tól kezdődően minden évben megbízta a társát azzal, hogy az éves leolvasást megelőzően a villanyórát tekerje vissza az általa kért értékig

A villanyszerelő ezt úgy oldotta meg, hogy a fogyasztásmérőt a hitelesítő plomba eltávolítása után leszerelte, majd lakóhelyére vitte, ahol annak számlálóját mechanikus módon a valós értéknél kevesebb értékre állította.

A férfi a villanyszerelő közreműködésével hat éven keresztül több mint 22.000 kWh áramot lopott, amivel a szolgáltatót közel 1 millió forinttal károsította meg

Miután a nyomozó hatóság tudomást szerzett az áramlopásról, a felderítést az is segítette, hogy a villanyszerelőnél megtaláltak egy olyan papírt, melyre felírta a vádlott villanyórájának azonosítóját, és azt is, hogy a fogyasztásmérőt milyen értékre kell visszaállítani.

A Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratban a férfival szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására, és vagyonelkobzás alkalmazására tettek indítványt. A villanyszerelővel szemben a Zalaegerszegi Járási Ügyészség emelt vádat.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: