2022. 02. 27., Vasárnap, 17:13

Tárgyalóasztalhoz ülnek a felek, jön az ukrán-orosz béketárgyalás

Többszöri próbálkozást követően immár hivatalos, hogy tárgyalóasztalhoz ül a csütörtök óta zajló háború két résztvevője, Oroszország és Ukrajna.

Helyi idő szerint hétfő reggel tárgyalnak majd az orosz és ukrán felek - jelentette be Evgeny Yenin ukrán belügyminiszter-helyettes. A helyszín végül az ukrán-fehérorosz határnál, a Pripyat folyó közelében lesz, miután több helyszínt - Budapest is szóba került - is visszautasítottak a felek. Az első hírek szerint Oroszország előfeltételek mellett lett volna hajlandó csak tárgyalni ám az ukrán elnök Volodimir Zelenszkij ebbe nem ment bele, így előfeltételek nélkül érkeznek a helyszínre a delegációk.

Megmozdult az ország és Kaposvár is az ukrán menekültek megsegítéséért!

Megmozdult az ország és Kaposvár is az ukrán menekültek megsegítéséért!

Egyre több kezdeményezés és felajánlás kering a közösségi oldalakon, melyek különböző segítséget nyújtanának a magyar határon érkező ukrán menekülteknek, és jó látni, hogy bőven vannak köztük kaposvári kezek is.

A fehérorosz elnök biztosította az ukránokat, hogy a fehérorosz területen mindaddig földön maradnak a repülők, helikopterek és rakéták, amíg az ukrán delegáció a helyszínre ér, amíg a tárgyalás véget nem ér és haza nem érkeznek.

Egy nagyon fontos reptér felett vette át máris az irányítást Oroszország - VIDEÓ

Egy nagyon fontos reptér felett vette át máris az irányítást Oroszország - VIDEÓ

Az ukrán hatóságok majd a belügyminisztérium is megerősítette.

Közben Vlagyimir Putyin magas fokú készültségbe helyezte a nukleáris elrettentő erőket, amiért a Nyugat és a NATO-tagállamok agresszív kijelentéseket tettek az oroszokkal szemben.

Mindez nem jelenti azt, hogy Putyin kész bevetni azokat, mindössze válaszreakció azokra a hírekre, miszerint immár Finnország és Svédország is komolyan mérlegeli, hogy csatlakozna a NATO-hoz, a hétfői SWIFT rendszerből való orosz bankok kizárásáról már nem is beszélve.

Egészen hihetetlen ami a szomszédban zajlik - Oroszország megtámadta Ukrajnát - VIDEÓ

Egészen hihetetlen ami a szomszédban zajlik - Oroszország megtámadta Ukrajnát - VIDEÓ

Vlagyimir Putyin csütörtök hajnalban bejelentette, engedélyt adott Ukrajna megtámadására.

Mit gondoltok, ez a háború végét jelentheti?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: