2022. 02. 21., Hétfő, 13:10

Részegen kötötte el barátja kocsiját az önjelölt kaposvári sofőr

A vérében volt a vezetés, és egy jó adag alkohol is.

Titokban lopta el barátja slusszkulcsát

A rendőrségre február 20-án hajnalban gépkocsilopásról érkezett bejelentés.

A sértett elmondta, hogy az éjszaka többen italoztak együtt, amikor az egyik barátja titokban kivette kabátjának zsebéből a slusszkulcsát, majd az autójával tudta és beleegyezése nélkül elhajtott

Jogsija nem volt, ellenben ittas volt

A körzeti megbízottak a bejelentést követően perceken belül a belvárosban igazoltatták a 20 éves helyi sofőrt, aki nem rendelkezett jogosítvánnyal, ráadásul az alkoholszonda is pozitív értéket jelzett.

A Kaposvári Rendőrkapitányság E. Ádám ellen az ittas vezetés és a jármű önkényes elvétele miatt bűntető, a közlekedési szabályszegésért pedig - őrizetbe vétele mellett - szabálysértési eljárás indított.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság ezúton is felhívja a figyelmet arra, hogy a hatályba lépett szigorítás alapján 2021. május 14-től már eltiltási határozat nélkül is őrizetbe kerülhetnek azok a járművezetők, akik nem rendelkeznek vezetői engedéllyel. Továbbá, aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti. Az ittas vezetés és a bódító szer hatása alatt történő járművezetés negatív hatással van a közlekedés biztonságára és a vezetés minőségére.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: