2022. 02. 16., Szerda, 09:43

22 apró kölyökkutyát mentettek meg az M7-esen

A pénzügyőrök kobozták el az állatokat, mert azok nem rendelkeztek sem chippel, sem pedig hatósági állatorvosi engedéllyel.

Az elmúlt héten több esetben találtak kölyökkutyákat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai Nyugat-Magyarországon. A pénzügyőrök nyolc bulldog jellegű kiskutyát találtak egy román autó ellenőrzésekor az M7-es autópályán Fejér megyében. A kölyköknek csak hét állategészségügyi könyve volt, de felmerült a gyanú, hogy azok nem hozzájuk tartoznak. A kutyák útlevéllel és elektronikus azonosítóval sem rendelkeztek. Alig egy hét elteltével ugyanennél a sofőrnél újabb hét kiskutyát találtak. A NAV munkatársai értesítették a Kormányhivatal hatósági állatorvosát, aki az állatok elkobzását rendelte el.

Később az M1-es autópálya Komárom-Esztergom megyei szakaszán és az M7-es autópályán további hét bichon jellegű kutyát találtak. A kölykök csippel nem rendelkeztek, oltásaik és okmányaik hiányosak voltak, ezért őket is elkobozták, továbbszállításukat a hatósági állatorvos nem engedélyezte.

Az állatokat alapítványok fogadták be.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: