2022. 02. 14., Hétfő, 12:55

60 éves az igali fürdő, eladhatja az önkormányzat

Egészen pontosan 1962. augusztus 20-án adták át az első két medencét, egy évvel később pedig egy úszó- és három gyerekmedencével bővült az igali fürdő.

Azóta sem állt meg természetesen a fejlesztések sora, folyamatosan bővült a lehetőségek tárháza Igalban, immár 13, élményelemekkel felszerelt gyógy-, termál- és strandmedence, tágas pihenőhelyek, öltözők, gyógyászati kezelőhelységek, büfé és üzlethelyiségek is várják a kikapcsolódni vágyókat.

A turizmus.com a jeles nap alkalmából felkereste a kisváros polgármesterét Obbás Gyulát, aki elmondta, 2021 nyarán 100 ezer látogató fordult meg a fürdőben, augusztusban rekordszámú, 44 ezer látogatójuk volt.

Igal büszke a fürdőjére, de mivel az önkormányzatnak jelenleg, és várhatóan a jövőben sem jut elegendő forrása a fenntartására és fejlesztésére, a város eladja, pontosabban komoly befektető kezébe kívánja adni a fürdőt - mondta a polgármester.

Az igali fürdő nem csak a hazai, de a külföldi turisták számára is egyre vonzóbb. Jelenleg csaknem 300 lakóingatlan áll külföldi, főleg német, osztrák és holland állampolgárok birtokában a fürdő közvetlen környékén.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: