Már a metaverzumban is milliókért cserélnek gazdát a telkek

2022. 02. 08., Kedd, 10:12

Már a metaverzumban is milliókért cserélnek gazdát a telkek

Metaverzum: ezt a szót egyre többet fogjátok hallani a jövőben vérre menő vitákkal karöltve, hogy kell-e nekünk, jó-e nekünk, tiltsuk/ne tiltsuk. A tény viszont az, hogy napról napra egyre többen csúszunk bele a digitális világba, ezzel együtt pedig a nagy cégek is meglátták benne a potenciált. Most épp elkezdték felvásárolni az egyik ilyen világban a forgalmasabb, értékesebbnek gondolt digitális ingatlanokat - akárcsak a való világban -, ami kezdi felhajtani az árakat. Nemrég 1,2 millió dollár értékű (~370 millió Ft) „ingatlantranzakciót” bonyolítottak a Decentraland nevű metaverzum-alternatívában.

A Portion NFT-piactéren történt a vásárlás, a termék pedig egy 52 parcellás telek volt Decentraland-ben. A teleknek az verte fel az árát, hogy egy pláza és egy forgalmas út mellett fekszik, és több nagy márka is vett már telket a környéken. Nem ez volt az első nagyértékű vásárlás Decentraland-ben, történt már 2,43 millió dolláros tranzakció is, és persze a többi nagy digitális világban is ugyanez zajlik.

Szép, új világ - Belépett a Facebook metaverzumába, és máris csoportosan erőszakolták meg

Szép, új világ - Belépett a Facebook metaverzumába, és máris csoportosan erőszakolták meg

Már három éve jelentette be a Facebook - mostanra Meta -, hogy elkezdte építeni saját virtuális világát, azóta folyamatosan potyognak róla az infók, és tavaly a tesztelési fázis is elindult. A cukiságözönt egy negatív hír árnyékolja be, melyből kiderül, hogy mégsem olyan biztonságos ez a virtuá

Nem véletlen a vásárlási trend és az árnövekedés, ugyanis egyre több vállalat keres digitális helyszíneket virtuális termékeik értékesítéséhez. 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: