2022. 02. 08., Kedd, 13:25

7 ok, amiért a gin-tonic a legegészségesebb alkohol

Az egészséges életmód éppen aranykorát éli, az emberek pedig az alkohol hallatán azonnal az egészségtelenségre asszociálnak, pedig milyen gyakran halljuk, hogy egy pohár bor vagy egy gyűszűnyi pálinka jó hatással lehet ránk. Nos, egy biztos: fontos a mértékletesség. Az alkoholos italok közül kiemelkedik a gin-tonic, amelyet az egyik legegészségesebbnek tartanak, ezt pedig 7 okkal be is tudjuk bizonyítani.

„Superfood”

Tudjuk, hogy a bogyók a gyümölcsök királyai, ha vitaminokról beszélünk. A gin fő botanikai összetevője a borókabogyó, amely magas C-vitamin tartalmával és flavonoid szintjével küzd a fertőzések ellen.

Jó a köhögésre

A ginben található borókabogyó és a növények illóolajai segítenek megküzdeni a megfázással, hiszen ezek természetes gyógyszerként funkcionálnak. Az antioxidánsok, valamint a gombaölő tulajdonságainak hála könnyedén felveszi a harcot a köhögéssel és torokfájással. Ha ezért a hatásáért innál belőle egy kicsit, akkor keverheted különböző gyógynövényekkel, például gyömbérrel is, ilyenkor az olajok miatt inkább ne hűtve fogyaszd, jobban kifejti a hatását!

Fiatalít

Na jó, nem szó szerint. Az említett antioxidánsok elősegítik a sejtek regenerálódását a szervezetünkben, így az egészségesebb bőr is terítéken van.

Megakadályozz a puffadást és a húgyúti fertőzéseket

A gin segíthet a puffadás és a húgyúti fertőzések leküzdésében. Ennek az az oka, hogy a borókabogyó vizelethajtó, igaz, hogy így többet járunk majd a mosdóba, de gyakorlatilag megakadályozza a vízvisszatartást, ezáltal pedig a fertőzésekhez kapcsolható méreganyagok és baktériumok is kiürülnek.

Meghosszabbíthatja az élettartamot

Ettől még nem kell egy egész üveggel beverni este, de a gin elősegíti a vérkeringést, ami kulcsfontosságú a hosszabb élethez. A már említett flavonoidok pedig segítenek csökkenteni a krónikus betegségek mértékét, mint a szív- és érrendszeri betegségek, a rák és a neurodegeneratív rendellenességek – mondja az Egyesült Államok Nemzeti Orvostudományi Könyvtárának Nemzeti Egészségügyi Intézete.

Kevesebb kalória

Aggódsz amiatt, hogy az alkoholtól felszedsz pár kilót? Nos, ezért is a gin lehet a legjobb választás, hiszen az a szeszesital piacán ez a leginkább kalóriabarát.

Segíti az emésztést

A gin készítéséhez használt keserűk fokozzák a gyomorsav és az emésztőenzimek termelését az emésztőrendszerben, továbbá a gyomorégés ellen is fellép.

Csak módjával!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: