2022. 01. 12., Szerda, 09:31

Orvvadászat és illegális fegyvertartás Lengyeltótiban, helyi vadászok eredtek a nyomukba

Két somogyi férfi engedély nélkül tartott lőfegyvereket és lőszereket, egyikük rendszeresen vadászott is velük illegálisan Lengyeltóti környékén, amíg bele nem futott néhány vadászba.

A büntetett előéletű férfi annak ellenére tartott otthon több fegyvert, hogy fegyvertartási engedélyét egy korábbi büntetőeljárás miatt visszavonták. A férfi jól ismerte Lengyeltóti környékét, vadászatokon kísérőként, hajtóként többször vett részt, jövedelmét azzal egészítette ki, hogy az illegálisan tartott lőfegyverekkel engedély nélkül is járt vadászni, majd az elejtett vadak húsát és trófeáját eladta.

2021 januárjában egy 9 éves gímszarvas bikát terített le, amit másnap keresett meg szomszédja társaságában, de az állat húsa emberi fogyasztásra már nem volt alkalmas, így a szarvas trófeáját hozták csak el. A lopott trófeát nem szállították sokáig, mivel vadászok hajtottak autójuk után, ezért azt a kocsiból kidobták és elmenekültek.

Az ügyészség fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta, társával szemben felfüggesztett börtönbüntetés az indítvány.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: