2022. 01. 12., Szerda, 09:40

8 kiváló színész, aki érthetetlen módon még nem kapott Oscar-díjat

Emlékeztek még, hogy minden olyan Oscar-gála előtt, ahol tudtuk, hogy Leonardo DiCaprio is a jelöltek között van tűkön ülve vártunk és szorítottunk neki, hogy na majd most? Szerencsére ő végre már kapott egyet A visszatérő című filmben alakított munkájáért, mellette viszont egy rakás olyan színész van, akik érthetetlen módon nem kaptak még Oscart.

1. Jim Carrey

Hogy létezhet? Még csak jelölést sem kapott soha, pedig olyan filmekről beszélünk amikor rá gondolunk, mint az Ace Ventura, A Maszk, Dumb és Dumber, Truman Show, A Grincs vagy Az igenember.

2. Harrison Ford

Harrison Ford világszerte elismerést szerzett már a Star Wars-ban alakított Han Solo, vagy akár Indiana Jones szerepével. Mindössze egyetlen Oscar-díj jelölést kapott John Book nyomozó szerepéért az 1985-ös A kis szemtanú című filmben, de ezen a díjátadón William Hurt vitte el a színész elől a szobrocskát a Kiss Of A Spider Woman című filmben nyújtott alakításával.

3. Johnny Depp

Depp az 1984-es Rémálom az Elm utcában horrorfilmben debütált, azóta háromszor jelölték a díjra: 2004-ben A Karib-tenger kalózaiért, 2005-ben az Én, Pán Péterért és 2008-ban Sweeney Todd – A Fleet Street démoni borbélya című filmért. Sem az Alice Csodaországban, sem a Charlie és a csokigyárért, sem a Betépve című filmért nem szerzett jelölést sem. Egyébként sokan nem tudják, Johnny Depp és Leonardo DiCaprio játszottak még ifjonc korukban közösen egy filmben, ez pedig a Gilbert Grape – ajánljuk megnézni.

4. Sir Ian McKellen

Sir Ian McKellennek az egyik leghosszabb színészi karrierje van a szakmában, de soha nem nyert Oscar-díjat. McKellen talán legismertebb szerepe a Gyűrűk Ura trilógiában volt Gandalf alakításával, ezzel jelölték is a legjobb férfi mellékszereplő címre, de nem ő nyerte el.

Will Smith, Leonardo Dicaprio és Jennifer Lawrence a legjobban fizetett színészek között

Will Smith, Leonardo Dicaprio és Jennifer Lawrence a legjobban fizetett színészek között

A koronavírus-járvány alatt rengeteg mozifilm premierjét kellett halasztani, az időpontokat pedig folyamatosan egyre távolabb tolták, így nem csoda, hogy a színészek is inkább a streamingszolgáltatók felé táncolnak, ahol hihetetlen összegek mozognak.

5. Margot Robbie

A színésznő játszott kisebb szerepeket már a Wall Street Farkasa előtt is, de ez volt az első átütő szerepe karrierje során. Fun fact: amikor a színésznő az említett filmben Naomi szerepéért versenyzett, a meghallgatáson eltért a forgatókönyvtől és megpofozta Leonardo DiCapriot, ezzel a lépéssel pedig azonnal lenyűgözte az alkotókat. Végül is ki merné felpofozni DiCapriot? A színésznő azóta egy tucat kiemelkedő filmben szerepelt már, eddig a díjak terén nem járt sikerrel.

6. Helena Bohnam Carter

Ó, a mi Bellatrix Lestrange-ünk, a színésznő a való életben amilyen szerény, a filmekben annyira illik hozzá a gonoszság. Harry Potter, Alice Csodaországban, A király beszéde és még sorolhatnánk, mégis csupán kétszer jelölték Oscar-díjra: 1998-ban A galamb szárnyai és 2011-ben A király beszéde című filmekért.

7. Will Smith

Ha jól számoltunk, összesen 32 filmben nyújtott színészi alakítást, Bad Boys, Men is Black, Én, a robot, Legenda vagyok, A föld után, Suicide Squad – csupán pár említés munkásságából. 2001-ben az Ali című filmért és 2007-ben A boldogság nyomában című filmért jelölték a díjra, és azóta sem többször. Ki érti ezt?

Frissítés: Will Smith a 94. Oscar-gálán a Richard király című filmben nyújtott szerepléséért, elnyerte a legjobb férfi főszereplőnek járó díjat.

8. Tom Cruise

Tom Cruise-t sok A-kategóriás film főszereplőjeként láttuk már, talán a legikonikusabb a Top Gun és a Mission Impossible filmek, bár ezek közül egyikért sem kapott semmiféle filmművészeti díjat, sem jelölést. Három Oscar-jelölést kapott eddig (Született július 4-én, Jerry Maguire – A nagy hátraarc, Magnólia) de mindig elvitték előle a trófeát.

Ahogy azt mondani szokták: bár az Oscart nem, de a szívünket megnyerték.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: