2022. 01. 06., Csütörtök, 09:48

"Ha nem fizetsz, levágjuk a fejeteket!" - 2 és fél milliót követelt volt barátnőjétől

Egy férfi hónapokon keresztül azzal fenyegette korábbi barátnőjét, hogy őt és volt férjét is megöli, ha nem fizetnek neki.

A nő félmilliót fizetett a szakításért

A 19 éves vádlott és a nő kapcsolata 2021 januárjában megromlott, ám amikor a nő szakítani akart a férfival, az közölte, hogy ezt csak akkor hajlandó elfogadni, ha ő és a volt férje fizetnek neki 500.000 forintot.

A követelés nyomatékosítása érdekében a férfi azzal is megfenyegette korábbi barátnőjét, hogy amennyiben a kért összeget nem kapja meg, úgy ő, vagy az ismerősei „elkapják és megverik” a sértettet és a volt férjét, illetve „levágják a fejüket”

Később kétmillióra ugrott az összeg

Az 500.000 forint átvételét követően a férfi 2021 márciusában ismételten felvette a kapcsolatot a volt barátnőjével, akitől ekkor már 2.000.000 forintot követelt a kapcsolatuk végleges megszüntetése fejében. A sértett ezt azonban nem fizette ki, hanem feljelentést tett a rendőrségen, a siófoki nyomozók pedig rövid időn belül elfogták és őrizetbe vették az elkövetőt, akinek a letartóztatását az ügyészség indítványára a bíróság elrendelte.

Zsarolás és kábszer miatt is felelnie kell

Mivel a vádlottal szemben az előállítását követően alkalmazott drogteszt több hatóanyagra is pozitív jelzést adott, a zsaroláson túlmenően kábítószer birtoklásának vétsége miatt is felelnie kell.

A Siófoki Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség az azóta is letartóztatásban lévő vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabását, valamint vagyonelkobzás elrendelését indítványozta.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: