2021. 12. 17., Péntek, 09:51

Negatív rekordot állított fel egy kaposvári sofőr - Nyolc hónap alatt hét közlekedési bűncselekményt követett el

A 33 éves férfi 2021 januárjától kezdődően úgy követett el sorozatosan közlekedési bűncselekményeket, hogy soha nem volt jogosítványa.

Első alkalommal, 2021 januárjában szeszes ital fogyasztását követően vállalkozott több utas szállítására, majd lesodródott az útról, a balesetben pedig az egyik utasa nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. A kép alapján csoda hogy ennyivel megúszták:

A férfi ezen túlmenően 2021 márciusában és augusztusában is ittasan okozott baleseteket, akkor szerencsére sérülés nem történt.

A több rendbeli ittas járművezetés, illetve a közúti baleset gondatlan okozásának vétségén túlmenően a férfinak azért is felelnie kell, mert

2021 júniusát követően háromszor is annak ellenére vezetett autót, hogy őt a bíróság a járművezetéstől korábban már eltiltotta

A sorozatosan elkövetett bűncselekményekre tekintettel a vádlottat a kaposvári rendőrök az utolsó esetet követően őrizetbe vették, majd az ügyészség indítványára a bíróság elrendelte a férfi bűnügyi felügyeletét.

A Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség a többszörös visszaesőnek minősülő vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetés, közügyektől eltiltás, illetve végleges hatályú járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: