2021. 12. 13., Hétfő, 10:13

Visszatért a daru a Kossuth térre, megkezdték a karácsonyfa helyreállítását

Soha még egyetlen városi karácsonyfának sem volt olyan mozgalmas életútja, mint az ideinek.

Ahogy arról már biztos értesültetek tőlünk, vasárnap reggel megadta magát a város karácsonyfája, és a hatalmas szélnek köszönhetően óriási csattanással terült el a Kossuth téren. Ugyan mi már 10 nappal ezelőtt felhívtuk rá a figyelmet, hogy jelentős dőlés tapasztalható a több, mint 14 méteres fánál ami nem túl bizalomgerjesztő, az ezt követően megjelent hírek szerint

a föld alatti fogadószerkezetben továbbra is stabilan áll, így kidőlni nem fog, és minden nap ellenőrzik a fa állapotát így egyelőre nem avatkoznak közbe. Meg amúgy is, a Fő utca felől nyíl egyenes.

Nos, a talapzat valóban bírta a strapát, a törzse már nem annyira, és szabályosan kettétört melynek eredménye végül ugyanaz lett. Kidőlt a karácsonyfa. Erre figyelmeztetett egyébként a város egyik szerkesztő-időjósa Szalinay Tibor is, aki pénteken jelezte, hogy a hétvégén viharossá (80-90 km/h) fokozódó szél komoly veszélyt jelenthet a város karácsonyfájára.

Szerencsére a baleset a vasárnap kora reggeli órákban történt, így nem voltak a téren, mikor becsapódott a négy tonnás fa, személyi sérülés nem történt, viszont a kár annál nagyobb. A fa helyreállítási munkálatai hétfő reggel megkezdődtek, a törzsét kicsit visszavágják, majd a daru segítségével újra a helyére állítják. Hogy a fa lombjai alatt a padok mennyire sérültek, majd csak ekkor derül ki, ahogy az is, hogy az új világítás milyen károkat szenvedett.

Reméljük semmi komoly, és immár nyugalomban folytatódhat az idei advent egy gyönyörű, stabil karácsonyfával a központjában.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: