2021. 12. 08., Szerda, 11:47

Kevin még befér? Rekordszámú karácsonyi film készült idén

Rekordszámú, több mint 200 új karácsonyi mozifilm és televíziós produkció készült idén.

Az imdb.com nemzetközi filmes adatbázis szerint 2016-ban csupán ennek fele, 2011-ben pedig negyede született. A BBC hírportáljának cikke szerint ez jórészt annak köszönhető, hogy a tévécsatornák és steramingszolgáltatók rájöttek: a karácsonyi produkciók sok nézőt ültetnek a készülékek elé. A karácsonyi filmek mindig is népszerűek voltak, a Reszkessetek betörők, az Igazából szerelem és Az élet csodaszép című klasszikusokat nem tudja megunni a közönség az ünnepek közeledtével.

Aranyárban mérik - Annyit drágult a karácsonyfa, hogy inkább már nem is méterárba adják

Aranyárban mérik - Annyit drágult a karácsonyfa, hogy inkább már nem is méterárba adják

Akár 20 százalékot is emelkedhet idén a fenyőfa ára - mondta az InfoRádiónak a Magyar Díszkertészek Szakmaközi Szervezetének elnöke. 

A 2021-es rekord magyarázatához azonban az is hozzátartozik, hogy 2009-ben a Hallmark amerikai kábeltévécsatorna úgy döntött, hogy karácsonyra külön programot indít nézőinek. Az első karácsonyi visszaszámlálás alatt négy saját gyártású produkciót mutattak be, melyek rekordszámú nézőt vonzottak. Idén a visszaszámlálás még korábban, már október 22-én elkezdődött, és 42 új karácsonyi filmet tartalmaz.

Elindult az Adventi Vásár - Meglestük milyen a karácsonyi vásár Veszprémben

Elindult az Adventi Vásár - Meglestük milyen a karácsonyi vásár Veszprémben

Ahogy arról korábban írtunk, az adventi időszakban megtelik az Óvárostér programokkal. Csütörtökön el is kezdődött a karácsonyi vásár, mi pedig természetesen ott voltunk, hogy megnézzük milyen az első nap.

A streamingszolgáltatók szintén komolyan veszik a kihívást: a Netflix tucatnyi saját filmet kínál karácsonyi választékában olyan sztárokkal, mint John Cleese, Kelsey Grammar és Brooke Shields.

  

Az imdb.com adatbázis csak a címükben a "karácsony" szót tartalmazó produkciókat számolta össze, de a karácsonyról szóló filmek ennél sokkal szélesebb mezőnyt takarnak.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: