2021. 12. 08., Szerda, 11:00

Fel akarta gyújtani 5 gyermeke édesanyját, fegyházbüntetést kaphat

Még júniusban számoltunk be arról az igen bizarr történésről, mely során egy férfi előbb benzinnel lelocsolta, majd megpróbálta felgyújtani élettársát mert az el akart költözni. Az ügyészség most fegyházbüntetést kért rá.

A Somogy Megyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete miatt nyújtott be vádiratot azzal a büntetett előéletű férfival szemben, aki először benzinnel locsolta le élettársát, majd az égő cigarettájával fel is akarta gyújtani, amit a helyszínre érkező rendőrök akadályoztak meg.

Csak a rendőrök tudták megakadályozni, hogy benzinnel gyújtsa fel saját élettársát

Csak a rendőrök tudták megakadályozni, hogy benzinnel gyújtsa fel saját élettársát

Egy 43 éves férfi először benzinnel locsolta le élettársát, majd az égő cigarettájával fel is akarta gyújtani, amit az időközben a helyszínre érkező rendőrök tudtak csak megakadályozni.

A vád lényege szerint a személy elleni erőszakos bűncselekmény miatt felfüggesztett börtönbüntetés hatálya alatt álló vádlott a sértettel közel 30 éve élt élettársi kapcsolatban, amelyből öt közös gyermek született. A viszonyuk a férfi italozása, valamint féltékeny és agresszív magatartása miatt megromlott, ezért az asszony 2021 júniusában közölte a műhelyükben tartózkodó élettársával, hogy külön akar költözni.

Az erősen ittas férfi a sértett bejelentésétől rendkívül indulatos lett, hirtelen felkapta a közelében lévő 5 literes benzines flakont és annak tartalmát nagyrészt a sértett ruházatára, valamint hajára locsolta. Az ijedt nő tartva attól, hogy dohányzó élettársa meggyújtja az üzemanyagot, kifutott a műhelyből, majd hívta a rendőrséget és végül az utcára menekült.

A férfi a rövid időn belül kiérkező fonyódi járőrök jelenlétében, a rendőrök felszólítása ellenére égő cigarettájával a sértett felé közelített, majd azt a nőre akarta pöckölni, amit a járőrök testi kényszer alkalmazásával tudtak csak elhárítani.

Az ügyészség a Kaposvári Törvényszékre benyújtott vádiratában végrehajtandó fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott a letartóztatásban lévő férfival szemben.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: