2021. 12. 01., Szerda, 11:08

Ezek az ország legélhetőbb térségei – Veszprém a TOP 10-ben

A Takarék Index 2021-es élhetőségi rangsorában járásonként vetették össze az ország részeit, így alakították ki az élhetőségi rangsort.

A Takarék Index elemzői megvizsgálták, hogy az ország járásai milyen lehetőségeket és feltételeket biztosítanak a lakóknak.

Összevetették az oktatási, az egészségügyi, a kulturális szempontokat, a munkaerőpiaci lehetőségeket, a bűnözési statisztikát, a vásárlási lehetőségeket és a lakóingatlanok megfizethetőségét – írja a Haszon.

Nem meglepő, a főváros és az ország nyugati részei többségében jobban teljesítettek, mint a keleti vagy dél-keleti területek. Ezeken a területeken viszont jóval nehezebb lakást találni jó áron, hiszen a jobb lehetőségek magasabb fizetést is jelentenek, így az ingatlanok ára is jóval magasabb.

A rangsorban a legjobb helyen Budapest végzett ahol a vásárlási lehetőségek, az oktatás és a kulturális jellemzők is megdobták a pontszámot, miközben a bűnözési mutatóban a járások sorában a mezőny végén végzett, az előbbiek mégis ellensúlyozták ezt. A rangsor első tíz helyén található járások a főváros kivételével hasonló pontszámokat értek el:

  1. Budapest - 100 pont
  2. Pilisvörösvári járás - 57,6 pont
  3. Móri járás - 55,1 pont
  4. Debreceni járás - 53,1 pont
  5. Tatai járás - 52,4 pont
  6. Bólyi járás - 52,3 pont
  7. Budakeszi járás - 52,2 pont
  8. Veszprémi járás - 51,9 pont
  9. Szarvasi járás - 51,1 pont
  10. Győri járás - 50,6 pont

Egyetértetek? 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: