2021. 10. 26., Kedd, 10:10

Elege lett a szülőknek - 40 apuka szüntette meg az iskolai erőszakhullámot

Létrejött az Apák szolgálatban nevű csoport és járőrözni kezdtek az iskola folyosóin.

Elharapózott az iskolai verekedés egy luisianai intézményben: szeptemberben három nap alatt 23 tizenéves tanulót tartóztattak le a hatóságok, a szülők pedig úgy döntöttek, kezükbe veszik a tarthatatlan állapotot. Az egyik diák édesapja, Michael LaFitte kezdeményezte az összefogást, melyhez majdnem 40 apuka csatlakozott és megalapították az Apák szolgálatban (Dads on duty) nevű csoportot, majd narancssárga egyenpólóban elkezdtek járőrözni a shreveporti Southwood High School folyosóin.

Az akció során a dolgok meglepő gyorsasággal fordultak jóra, megszűntek az iskolai verekedések is köszönhetően az apák személyes jelenlétének, az általuk teremtett pozitív hangulatnak és a kínos vicceiknek.

A megoldás a szülők szerint abban is keresendő, hogy sok gyereknek nincs édesapja, hiányzik az életükből az apakép és az apai minta, az apukák személyes jelenléte pedig mindezt enyhíti.

Az akció bejárta a nemzetközi sajtót és megkérdőjelezhetetlen a sikere, azóta egyetlen verekedő diákot sem kellett letartóztatni. 

Menő!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: