2021. 10. 21., Csütörtök, 18:50

Kipróbálnád az aerobic-ot, de nem tudod, milyen óratípust? Segítünk!

Ugyan már nagyon sok jót és rosszat is hallottunk az aerobikról, most összeszedtünk nektek néhány okot, hogy miért is éri meg belevágni ebbe a sportba!

Maga az aerobik egy izgalmas formája a mozgásnak, nagy előnye, hogy nem csak csoportosan de akár egyedül otthon is csapathatjuk, néhány jó zene vagy film társaságában. A zsírégetés és alakformálás mellett természetesen javítja az anyagcserét is, arról már nem is beszélve, hogy jót tesz a lelkünknek. De mutatunk néhány óratípust is, hogy a szívetekhez legközelebb állót tudjátok kiválasztani:

 

 

 

Alakformálás

Az óra 10 perces bemelegítéssel indul, majd ezt követően a mozgás a nagyobb izomcsoportokat célozza meg. A gyakorlatok hatékonyságát a gyakori ismétlésszám adja. Az órákon a hatás fokozásáért különféle eszközökkel is dolgozhatunk, például előkerülhet a gumikötél, vagy  kéz- és lábsúlyzó. Rendszeres edzéssel feszes és izmos testalkatot érhetünk el.

Step-aerobik

Előnye, hogy az óra végre egy jól összerakott koreográfiát sajátíthatsz el, így könnyebb és élvezetesebb a mozgás, hiszen olyan, mintha táncolnál. A kiváló zsírégetés mellet nem csupán az állóképességedet növeli, de emellett kíméli az ízületeidet is. Lényege a steppadra való fel és lelépések sorozata. Az aerobik fajták közül ez jár a legkevesebb sérülésveszéllyel, ráadásul a legkritikusabb helyeket formálja, hiszen a célterület a comb és farizom.

Dance-step

Lényege ugyanaz, mint a step aerobiknak azonban sokkal több táncos elemet tartalmaz az előzőnél, így inkább a táncosabb beállítottságúaknak ajánlott.

Harci aerobik

Alapmozdulatai a táncos mozdulatok helyett inkább a különféle harcművészeti formák elemeire épülnek. Így az órákon előkerülnek a karate és a boksz mozgásai is, így az összes kritikus területedet megmozgathatod.

Vízi aerobik

Különösen a vizet szeretnők és az ízületi problémákkal küzdők számára ajánlott, ahol a mozdulatsorokat mellig érő vízben kell elvégezni. Előnye, hogy számos gyakorlat elvégzése sokkal könnyebb, mintha egy hagyományos aerobik órán végeznénk.

High-low aerobik

Ez a típus főleg a combra koncentrál, így az órákon leginkább ezek a gyakorlatok kerülnek elő. Érdemes az ilyen órák előtt pár hagyományos órára elmennünk, hogy felkészítsük magunkat a célzottabb mozgásra.

Low-impact aerobik

Elemei leginkább a capoeira elemeit elevenítik meg előttünk, így aki ezt a fajta mozgást választja, bizonyosan egy izgalmas, minden izmát megmozgató órára számíthat.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: