2021. 08. 18., Szerda, 11:12

Szia uram, occsó parfüm érdekel? Hamisítót fogtak Kaposváron

A 31 éves külföldi állampolgárságú férfi már 2019 októbere óta árulta Kaposváron a hamisítvány mobiltelefontartókat és parfümöket.

A Kaposvári Járási Ügyészség iparjogvédelmi jogok megsértésének üzletszerűen elkövetett bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki több mint kétmillió forint vagyoni hátrányt okozott a formatervezési minta, illetve a védjegyoltalom jogosultjainak. A 31 éves külföldi állampolgárságú férfi 2019 októberétől az általa üzemeltetett kaposvári áruházban ismeretlen körülmények között beszerzett, gyenge minőségű hamisítványnak minősülő mobiltelefontartókat, valamint parfümöket hozott forgalomba. A termékek külső megjelenése és formai kialakítása, illetve a rajtuk található márkajelzés megtévesztően hasonlított az eredeti termékekre.

Szétütöttek egy parfümtolvajt egy pécsi üzlet biztonsági őrei - VIDEÓ

Szétütöttek egy parfümtolvajt egy pécsi üzlet biztonsági őrei - VIDEÓ

Nagyon rosszul járt egy tolvaj, aki többedszerre ment vissza parfümöt lopni egy pécsi drogériába. Miután az üzlet biztonsági őre észlelte, hogy a férfi lopni készül, leeresztette az üzlet rácsát, majd hátravitte a raktárba és rendesen helybenhagyta egy másik őrrel együtt. Az esetet rögzítette a

A forgalomba hozott termékek nagy mennyiségére tekintettel a vádlott a jogosultak iparjogvédelmi jogát megsértve összesen 2.382.867 forint vagyoni hátrányt okozott.

A Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség a vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására és vagyonelkobzás alkalmazására tett indítványt.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: