2021. 08. 06., Péntek, 13:35

Felkérésre érkezett a kadarkúti tóra a harcsavadász, ki is fogta a 47 kilós szörnyet

Tompek Gábor nagy fába vágta a fejszéjét, amikor felkérték, hogy fogja ki az óriás harcsát a kadarkúti Alerán-tóból. Mivel régóta pecázik, nem ijedt meg a feladattól, de azt ő sem gondolta, hogy tizenharmadik próbálkozásra sikerül horogra akasztania a gyönyörű zsákmányt.

Az előkészületeket már májusban elkezdtem, amennyire a munkám engedte. Igyekeztem minél többször kimenni az Alerán tóra, a kifogást megelőzően nagyjából 12 alkalommal próbálkoztam – mondta Gábor. 

Bár sokan lehetetlennek tartották, hogy egy 4 hektáros tóból kifogja az egyetlen ilyen harcsát, de a kitartó munka meghozta a gyümölcsét.

A sikeres napon már este 19 órakor kimentem, a várva várt kapás pedig 22:15-kor érkezett meg. Az óriási harcsa 25 percig fárasztott, majd miután sikerült kifognom, a parton lévő csónakba emeltem

 – mesélte a horgász, aki azonnal felhívta a tó tulajdonosát, Gelencsér Lajost, és értesítette az elképesztő fogásról a barátait is, akik segítettek neki lemérni a halat. 

A 186 centiméter hosszú és 47,8 kilogrammos hal a mérlegelés után mehetett vissza a vízbe, de mostantól egy másik tó lesz az otthona a kapitális harcsának. 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: