2021. 08. 04., Szerda, 17:31

Ezt a finomságot választották az év strandételének 2021-ben!

Lezajlott az Év Strandétele verseny, melynek dőnteseiről itt adtunk hírt. A Konyhám strandbisztró étele nyerte el leginkább a zsűri tetszését, amely répa-dog néven hódít a balatonfenyvesi strandon.

Újra összeállt a strandételtesztelő zsűri, hogy 2021-ben is levadássza a legjobb beach foodot a Balatonon. Hetedik alkalommal rendezte meg a Balatoni Kör az Év Strandétele versenyt, melynek utolsó körös, kilencfős zsűrije az egész augusztus 3-i napot annak szentelte, hogy a döntős ételeket végigkóstolja.
 

Szerdán kiderül, mi lesz az Év Strandétele 2021-ben - Íme a döntősök!

Szerdán kiderül, mi lesz az Év Strandétele 2021-ben - Íme a döntősök!

Lángos, bagel és tökfőzelék is szerepel az Év Strandétele 2021-es versenyének döntősei között. A Balatoni KÖR szerdán hirdet eredményt.


A versenyen megadott szempontok a következők voltak: az étel egészséges, jó minőségű, lehetőleg környékbeli vagy regionális alapanyagokból készüljön, legyen egyszerű, de kreatív, nyárias, gyorsan és büfékben is elkészíthető, akár elvitelre is alkalmas, valamint szerepeljen a vendéglátóhely étlapján. Az újragondolt lángostól a gyömbéres tökfőzeléken át több izgalmas kreációval találtuk szemben magunkat a tegnapi napon. Erős volt a vega és a vegán vonal, de természetesen voltak húsos, nehezebb strandételek is.

És a nyertes: répa-dog – 1690 Ft

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: