2021. 07. 21., Szerda, 09:30

26 milliót csalt ki volt szeretőjétől egy kaposvári férfi - Napvilágra kerültek a lehúzás részletei

Egy 50 éves kaposvári férfi hosszú időn keresztül kitalált történetekkel kért pénzt nő ismerősétől, majd később zsarolta is a pénzszerzés érdekében. A végösszeg 26 millió forint lett.

A vádlott 2012-ben ismerkedett meg a sértettel egy üzleti vállalkozás során, akivel bizalmi viszonyt alakított ki. A férfi elvesztette az üzletbe fektetett pénzét, ezért új céget hozott létre, amelynek alapításához 1,5 millió forintot kért a nőtől azzal, hogy ő „csendestárs” lesz. A vádlott pár hónap múlva megkereste a sértettet és azt adta elő a nőnek, hogy a cégük egy olyan külföldi személlyel íratott pályázatot, aki közben bűncselekményt követett el, ezért fejenként 10 millió forintot kell fizetniük.

A sértett bízott a vádlottban, ezért megtakarításaiból és banki kölcsönökből 7,5 millió forint készpénzt adott át neki, majd a vádlott felajánlotta, hogy a maradék részt megelőlegezi, amit úgy fog törleszteni, hogy lakást bérel részére Kaposváron. A sértett ezt elfogadta, így 2015 és 2019 között fizette a férfi lakhatását

A férfinek nem volt elég a kicsalt több millió forint, hanem a kitalált történetet tovább fűzte, 2018-ban azzal az indokkal zsarolt ki újabb összegeket a nőtől, hogy a pályázatírót kiengedték a börtönből és új életet akar kezdeni, ezért kell a sértettnek is további 10 millió forintot fizetnie, mert ha nem, a behajtók bántani fogják családját.

A megfélemlített nő elhitte a csalárd férfi állításait, újabb és újabb pénzösszegeket adott át részére, amíg 2019 nyarán meg nem győződött arról, hogy becsapta.

A vádlott közel 26 és fél millió forinttal károsította meg a sértettet. A Kaposvári Járási Ügyészség súlyos fenyegetéssel, folytatólagosan elkövetett zsarolás bűntette és jelentős kárt okozó csalás bűntette miatt emelt vádat a férfi ellen. 

Beismerés esetére 6 év börtönbüntetés kiszabását indítványozták a férfival szemben.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: