2021. 07. 02., Péntek, 08:21

Idén végre tényleg elkezdődhet a desedai kemping építése, homokos plázs is tervben van

Szita Károly csütörtökön ismertette a következő évek desedai fejlesztéseit, melynek során szó esett a méltatlanul elhanyagolt és régóta tervezett desedai kemping újraélesztéséről is, melynek történetéről itt írtunk.

Beszámolója során a polgármester elmondta, hogy a kemping tervei elkészültek, a helyszín fejlesztésére pedig kétmilliárd forintot fognak költeni. 

A felújítás során kiépítenék a közműhálózatot, korszerűsítenék a helyiségeket, apartmanokat, lakókocsis beállókat és sátorhelyeket alakítanának ki, illetve rendbe tennék a belső utakat és parkolókat létesítenének. Az építkezés a tervek szerint még idén elindulhat.

Szó esett még az arborétumra vezető híd felújításáról - mely szintén idén indul - és a toponári strand fejlesztéséről: beton partvédőmű készülne annak érdekében, hogy kialakuljon a megfelelő hullámvédelem és a tó vízmélysége, illetve 

plázs jellegű, homokos strandot alakítanának ki, ami egy védett öbölben valósulhatna meg

 A kialakításához pedig egy ötven méter hosszúsú móló építése is szükséges, aminek a végén különböző látványelemek kapnának helyet (távcső, padok stb.).

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: