2021. 06. 07., Hétfő, 09:35

Ütőt kézbe, squashra fel!

Vannak olyan emberek, akik kifejezetten nem szeretnek csapatban vagy csoportban sportolni, mégsem a kedvencük az egyedüllét sem. Erre is van megoldás, hiszen találunk olyan sportágat, amelyet ketten tudjuk űzni, így barát, barátnő, anyuka, apuka vagy a párunk is becsatlakozhat, ez pedig nem más, mint a squash.

A squash, avagy a fallabda egy tanulmány szerint a világ egyik legegészségesebb sportja. Intenzív, átlagosan 60 percig tart egy edzésidő, így hosszútávú mozgásprogramnak mondható. Fejleszti az állóképességet, e tulajdonság hátterében a szív-és keringési rendszer fejlett működése, a légző szervrendszer jó állapota, és az izomzat kiemelkedő működése kell, hogy álljon. Miután hazánkban a szív-és érrendszeri betegségek vezető helyet töltetnek be a halálozási statisztikákban, a fallabda preventív funkciót láthat el e betegségcsoport területén.

A fallabda kiváló eszköz a stresszes élet szövődményeinek megelőzésben is. A szív- és légzésfunkció javulása a hétköznapi élet fizikai és szellemi téren megjelenő kihívásaival szembeni terhelhetőségünket fokozza. A hatékonyabban működő tüdő jobb oxigénkínálatot biztosít, ezzel a szellemi tevékenység minősége is javul. Az edzéseken megjelenő dinamikus, gyors mozgások izomerőt fejlesztő hatása rendkívüli, így gyakorlatilag a fallabdázás esetében játékos formában megvalósuló erőfejlesztésről is beszélhetünk.

A squash pályán két játékos igyekszik minden erejét összeszedve pontot gyűjteni azáltal, hogy hibára készteti az ellenfelet. Minél több labdamenetet nyer meg az egyikük, annál nagyobb esélye van a győzelemre.

Nincs más hátra, mint felkeresni a legközelebbi fallabda-pályát.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: